Son Dakika! Ali Cengiz Dünya şampiyonu oldu! Milli güreşçi Belgrad'da altın madalya kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son Dakika! Ali Cengiz Dünya şampiyonu oldu! Milli güreşçi Belgrad'da altın madalya kazandı

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 87 kilo finalinde Ali Cengiz, Macar rakibi David Losonczi'yi 8-7 mağlup ederek altın madalya kazandı. 27 yaşındaki milli güreşçi geçen yıl yine Belgrad'da düzenlenen şampiyonada bronzda kalmıştı. Bu yıl Zagreb'deki Avrupa şampiyonasında gümüş madalya kazanan Ali Cengiz ilk altın madalyasını Dünya şampiyonasında elde etti.

Başkent Belgrad'daki organizasyonda Ali Cengiz, grekoromen stil 87 kilo final müsabakasında Macar David Losonczi ile karşılaştı. Rakibini 8-7'lik skorla yenen Ali Cengiz, altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

https://twitter.com/TRguresFed/status/1706007188831936974

Son Dakika! Ali Cengiz Dünya şampiyonu oldu! Milli güreşçi Belgrad'da altın madalya kazandı

 27 yaşındaki milli güreşçi geçen yıl yine Belgrad'da düzenlenen şampiyonada bronzda kalmıştı. Bu kez altın madalya geldi.

BAKAN BAK'DAN GÜREŞÇİLERE TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 87 kiloda altın madalya kazanan ve Paris 2024 Olimpiyatları kotası elde eden Ali Cengiz’i yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sırbistan’ın Başkenti Belgrad'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 87 kiloda altın madalya kazanan ve Paris 2024 Olimpiyatları kotası elde eden Ali Cengiz’i kutluyorum. Milli güreşçimize ülkemizi temsil edeceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum. Grekoromen stil 63 kiloda bronz madalya kazanan Enes Başar ile 72 kiloda bronz madalyanın sahibi olan Selçuk Can’ı da tebrik ediyorum."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...