Tolunay Kafkas: Yusuf Demir, federasyon başkanımız ve Dursun başkan arasında bir konuya döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / İHA
Tolunay Kafkas: Yusuf Demir, federasyon başkanımız ve Dursun başkan arasında bir konuya döndü

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr / İHA

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Galatasaray'ın yeni transferlerinden 19 yaşındaki Yusuf Demir'in geleceğine dair süren tartışmalar hakkında bir kez daha konuştu.

Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Galatasaray’ın yerli statüsünde oynatmak istediği Avusturya vatandaşı Yusuf Demir konusunda açıklamalarda bulundu. Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Kafkas, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde şunları söyledi:

İKİ BAŞKAN ARASINDAKİ MESELE

"Onunla ilgili açıklamaları yaptık. Benim kendi adıma kötü niyetli açıklamalar değildi. Şu anda Dursun başkanın ve federasyon başkanımızın arasında olan bir konuya döndü. Bizim derdimiz hiç kimseyi kaybetmek veya suçlamak, savunmak değil, herkesi milli takıma kazandırmak. Eğer bunun bir prosedürü varsa onu federasyon başkanımız, yönetim kurulumuzu ve Galatasaray Spor Kulübü çözer.".

AVUSTURYA'YI SEÇMİŞ

Geçtiğimiz günlerde Yusuf Demir hakkında konuşan Tolunay Kafkas, "Yusuf ile ilgili özellikle genç milli takımlarda gerekli girişimleri, ben isim de vererek söyleyeyim, Nedim hoca, Güngör hocamız ilgilendik. Biz kendisini davet ettik, elimizde yazılar var. Bunu konuşurken dikkatli konuşmak lazım. Ben Ümit Milli Takım teknik direktörü olduğum zaman Yusuf Demir, Avusturya Ümit Milli Takımı’nda forma giymişti. Bizim Yusuf Demir'i Ümit Milli Takımı’na almamız söz konusu değildi prosedür gereği" demişti.

GALATASARAY "ANLAYIŞ" BEKLİYOR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek geçtiğimiz günlerde Yusuf Demir meselesinde kolaylık istemişti:

"Yusuf Demir bizim evladımız. Genç yaşta Barceona gibi dünya devi takımına transfer olmuş. Yusuf Demir'in Galatasaray'da olması bizim için kıvanç kaynağı. Yusuf, Türk statüsünde oynayamazmış. Yahu biz zaten bunu biliyorduk. Bunu dün öğrenmedik. Yusuf Demir'i transfer ederken Türk statüsünde oynatamayacağımızı biliyorduk." 

"Bazı kuralların FIFA ya da TFF'de değişmesi gerekiyor. Bunlar kendi kendine değişmeyecek ki. Kendi değerlerimize sahip çıkalım. Yusuf bir Türk vatandaşıdır. Türkçe konuşmayan Türk futbolcuları bilmiyor musunuz?"

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...