Trabzonspor'un rakiplerini tanıyalım (UEFA Avrupa Ligi)
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki rakipleri belli oldu. J Grubu'na düşen Trabzonspor'un rakipleri Lazio, Legia Varşova ve Apollon Limassol oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Trabzonspor'un rakipleri belli oldu. J grubunda yer alan temsilcimiz Lazio (İtalya), Legia Varşova (Polonya) ve Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi) ile eşleşti. Ligde grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 12 Aralık'ta sona erecek. Son 32 turu maçları 20 ve 27 Şubat 2014, son 16 turu karşılaşmaları 13 ve 20 Mart 2014, çeyrek finaller 3 ve 10 Nisan 2014, yarı finaller ise 24 Nisan ve 1 Mayıs 2014'te yapılacak. UEFA Avrupa Ligi'nde final maçı 14 Mayıs 2014'te İtalya'nın Torino kentindeki Juventus Arena'da oynanacak. Kura çekimine, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden gelen 10 takımın yanı sıra İspanya'nın Valencia, Fransa'nın Bordeaux, İtalya'nın Lazio, Rusya'nın Anzhi, İngiltere'nin Wigan Athletic, Almanya'nın Freiburg ve Portekiz'in Vitoria takımları direkt katıdı.Bu 3 takımı tanıyalım;
LAZIO
İtalya'da sonuncusu 2000 yılı olmak üzere 2 şampiyonluğu bulunan Roma takımı, maçlarını 82.600 kişilik Olimpico stadında oynuyor.
Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile dişediş iki maç oynayan Lazio, geçen sezonki kadrosuna önemli eklemelerde bulundu. Anderlecht'ten Lucas Biglia, Santos'tan Felipe Anderson, Hajduk Split'ten Elez ve Toluca'dan Novaretti'yi kadrosuna kattı. Ancak, kadrosundan da Matuzalem ve Diakite gibi iki önemli oyuncuyu kaybetti.
Kanatlarda Candreva ve Lulic gibi iki hızlı oyuncuyu bulundran takımın esas yıldızı Anderson Hernanes. Son yıllarda belirli bir çıkış yakalayan Lazio'nun başın da 2 sezon önce Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic bulunuyor.
LEGIA VARSOVA
Polonya'nın köklü kulüplerinde Legia Varşova, daha önce 2011/12 sezonunda Gaziantepspor ile eşleşti. G.Antepspor'u 0-0 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Legia, Şampiyonlar Ligi'nde Steaua'ya elenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı.
Oldukça mütvası bir kadroya sahip olan Legia'nın kadrosunun en çok öne çıkan isimleri kaleci Kuciak, orta sahada Radovic ve Gürcü forvet Dvalishvili göze çarpıyor. 5 haftası geride kalan Polonya Ekstraklasa'da üstüste 2 maçını birden kaybeden Legia 9 puanla 3'üncü sırada yer alıyor.
Trabzonspor'un Polonyalı futbolcusu Adrian Mierzejewski'de Polonya transfer rekoru kırarak bordo mavili ekibe imza atmıştı.
APOLLON LIMASSOL
Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apollon, oldukça mütevazı bir kadroya sahip. UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Fransız ekibi Nice'e deplasmanda 1-0 mağlup olmasına rağmen, kendi evinde aldığı 2-0'lık galibiyetle gruplara kaldı.
Hazırlık maçlarında oldukça garip skorlar alan Apollon Fiorentina'ya 7-0, Kouklion'a ise 9-0 kaybetti.
Tecrübeli oyunculara sahip Apollon'un kadrosunda Gaston Sangoy, Roberto, Gullon, Karipidis gibi isimler dikkat çekiyor.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
