Almanya’da ‘59 bin Tesla aracını geri çağırın’ uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Almanya’da ‘59 bin Tesla aracını geri çağırın’ uyarısı

T-Otomobil Haberleri  / Engadget

Almanya’da trafik düzenleyicisi kurum, 59 bin Tesla otomobilinin güvenlik hatasından etkilendiğini ileri sürdü. Bu hatanın acil servislerin aranmasını olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Almanya'nın Kraftfahrt-Bundesamt trafik düzenleyicisi, bir yazılım sorunu nedeniyle 59 binden fazla Tesla aracının geri çağrılmasını istedi. Söz konusu hata, 2022 Model 3 ve Model Y araçlarında bulunuyor ve aracın bir kazadan sonra otomatik olarak acil durum servislerini aramasını engelliyor.

Alman medyasının aktardığı bilgileri göre, KBA tarafından resmi web sitesinde bir açıklama metni paylaşıldı. Açıklamada, Model Y ve 3 sahiplerinin bu araçlardaki eCall güvenlik sistemiyle ilgili bir hatadan haberdar olmaları amaçlandı. Bu hatanın, ciddi bir kaza durumunda aracın acil müdahale ekiplerini otomatik olarak aramasını engelleyebileceği belirtildi. 

Sorunun, otomobil üreticisinin yakın zamanda açılan Berlin fabrikasında üretilen Model Y de dahil olmak üzere dünya çapında 59 bin 129 aracı etkilediği aktarıldı. Bununla birlikte, son zamanlarda Tesla geri çağırma haberleri ile karşımıza çıkıyor. Bu yıl içinde elektrikli otomobil devi, üçü yazılım hatasından kaynaklı olmak üzere 11 defa geri çağırma duyurusu yaptı.

Kısa süre önce ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi de, 2021 ve 2022 Tesla otomobillerinin bilgi-eğlence sisteminin aşırı ısınmasına neden olabilecek bir hata nedeniyle yaklaşık 130 bin aracı kapsayacak geri çağırmada bulundu. Bu arada, elektrikli otomobil şirketi Tesla, araç teslimatlarında yaklaşık yüzde 18'lik bir düşüş yaşadığını açıkladı. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...