Dijital kaplan Kia EV6: 5 dakikalık dolum ile 95 kilometre yol

- Güncelleme:
Dijital kaplan Kia EV6: 5 dakikalık dolum ile 95 kilometre yol

T-Otomobil Haberleri

Kia EV6; geleceğe göz kırpan tasarım dili, üst seviyedeki teknolojik özellikleri ve hızlı şarj dolum imkânı ile rakiplerinden ayrışıyor. Dijital Kaplan diye adlandırılan bu model, 5 dakikalık şarj dolumu ile 95 kilometre yol yapmayı başardı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye’deki elektrikli otomobil pazarı her geçen büyüyor. Yerli ve millî otomobilimiz Togg’un piyasaya girmesi bu rekabet ortamını daha da kızıştırdı. Dünyanın en büyük markaları artık bu segmentte üretim yapmaya başladı. Güney Koreli Kia da bunlardan biri. Son dönemde çıkardığı birçok modelinin elektrikli olduğu gözleniyor. Bu haftaki test köşemizde Kia’nın en sıradışı modeli EV6 GT-Line modelini deneyimledik... Öncelikle Kia EV6 ilk bakışta elektrikli bir modele benzemiyor. Daha çok içten yanmalı ‘süper sport’ bir otomobili andırıyor. EV6’nın tasarımcısı Karim Habib 20 yılı aşkın süredir birçok lüks otomobil markasında görev alan bir isim. 2017 yılından bu yana Kia’da çalışan Habip, EV6’nın görünümü ile ilgili ‘dijital kaplan’ benzetmesini yapıyor. 

Dijital kaplan Kia EV6: 5 dakikalık dolum ile 95 kilometre yol

GELECEĞE GÖZ KIRPIYOR

EV6’da çift katmanlı ön LED far grubu var. Bir far tamamen yeri aydınlatırken, diğer far ise kör noktaların görünmesini sağlıyor. Özellikle gece sürüşlerinde bu far grubu oldukça işe yarıyor. Otomobilin uzunluğu 4 metre 69 santim. Aks aralığı ise 2 metre 90 santim. Yani oldukça geniş ve büyük bir formu var. Otomobilin arka tarafı ön kısmına göre çok daha havalı duruyor. İnce LED stoplar spoiler ile birleştirilmiş. Çizgi halinde ve bumerang formunda bulunan arka ışık grubu, geleceğe dönük bir yapıya sahip. Ayrıca kayan sinyaller modern ve şık bir görünümü destekliyor. Otomobil Türkiye’ye Prestij ve GT-Line olmak üzere 2 farklı donanım seçeneği ile geliyor. Bizim test ettiğimiz GT-Line modelinde 20 inç jantları bulunuyor. Prestij seviyesinde ise jant boyutları 19 inç… Gizlenen kapı kolları ergonomik yapıya uygun. Normal şartlarda kaputa gömülü olan bu kapı kolları anahtara bastığınızda dışarı çıkıyor.  

VEGAN İÇ TASARIM!

Ev6’nın içine girdiğinizde kendinizi bir uzay gemisinde hissediyorsunuz. Aracın iç mekanında bulunan 2 adet 12 inç’lik oval ekran ilk dikkat çeken detayların başında geliyor. Bunlardan birisi dijital gösterge panelinin ekranıyken, diğeri de multimedya sistemine ait. İç mekândaki malzeme kalitesi üst seviyede. Deri ve kumaş kaplı yapının ilginç bir özelliği de var. Kia EV6’nın içinde kullandığı malzemeleri vegan olarak tanımlıyor. Kısacası hayvanlara zarar verilmeden üretildiğini ifade ediyor. Orta konsoldan tüm otomobili kontrol etmeniz mümkün. Sürücü açısından bu büyük bir kolaylık. Tuşlara ulaşma mesafesi de yerinde. Kısacası tam anlamıyla sürücü odaklı bir tasarıma sahip. Ayrıca 520 litrelik bagaj hacmi ve 14 hoparlörlü ses sistemi oldukça tatmin edici seviyede. 

Dijital kaplan Kia EV6: 5 dakikalık dolum ile 95 kilometre yol

ULTRA HIZLI ŞARJ ÖZELLİĞİ

Gelelim en can alıcı noktaya… EV6’da 325 beygir gücüne denk bir motor, 605 Nm yüksek tork ve 500 km’yi aşan uzun menzil bulunuyor. EV6’da ultra hızlı şarj dolum özelliği bulunuyor. Araç, 350 kW hızlı şarj desteği sayesinde 77.4 kWh boyutundaki bataryasının yüzde 10 ila yüzde 80 arası dolumunu 18 dakikada gerçekleştirebiliyor. Test sürüşü öncesinde hatırlatılan bir detayı denemek istedik. EV6, 5 dakikalık şarj ile 100 km mesafe gitmeyi vadediyordu. Aracı yüzde 10 şarj seviyesinde 5 dakika DC şarj ile doldurduk. Bu şekilde menzili yüzde 25’e yükseldi. Tekrar yüzde 10 seviyesine düştüğünde ise tam olarak 95 kilometre yol yapmıştık. Tabii bunu trafiğin olmadığı ve 90 km hızı geçmediğimiz bir ortamda denedik. Otomobilde bir diğer dikkat çeken detay ise Hyundai Ioniq 5’te de bulunan ‘power export’ özelliği…. Yani araç, başka bir elektrikli otomobili şarj edebiliyor. Bunun dışında mini buzdolabı, ütü, televizyon gibi elektronik aletlere de güç aktarabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...