Otoda reel fiyat artışı durma noktasında! Yüzde 0,7’ye geriledi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Otoda reel fiyat artışı durma noktasında! Yüzde 0,7’ye geriledi

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Otomobil fiyatlarında mayıs 2023'te yüzde 47,9'a ulaşan reel artış oranı, aralık ayında yüzde 0,7'ye gerileyerek durağanlaştı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibinden.com tarafından hazırlanan Otomobil Piyasası Görünümü Raporu’na göre, otomobil fiyatlarda mayısta yüzde 47,9’a ulaşan reel artış oranı takip eden aylarda düşüş kaydetti.

Rapora göre aralık ayı itibarıyla reel fiyat artışı yüzde 0,7’ye gerileyerek durağanlaştı. Aralık ayında ortalama otomobil fiyatı 860 bin 480 TL oldu.

Enflasyondan arındırıldığında otomobil ortalama reel fiyat 6 aydır düştü. Reel fiyat endeksi kasıma kıyasla yüzde 5 azalarak 212 oldu. Araç sınıflarına göre yıllık fiyat artış oranı en yüksek yüzde 80 ile B sınıfında, en düşük yüzde 51,9 ile E sınıfında oldu. Ortalama fiyat B sınıfında 575 bin 492 lira, C sınıfında 756 bin 94 lira, D sınıfında 1 milyon 136 bin lira ve E sınıfında 1 milyon 906 bin lira oldu.

Buna göre yıllık fiyat artış oranı B sınıfında yüzde 79,9, C sınıfında yüzde 70,6, D sınıfında yüzde 59,8, E sınıfında ise yüzde 51,9 oldu. İlan sayısı azalırken satılan otomobil sayısının arttığı görüldü.

'TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE 69 YAŞ ŞARTI' 1 YIL UZATILDI

Ticari taşımacılık faaliyetlerinde oluşabilecek mağduriyetin önüne geçilebilmesi için kara yoluyla yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler için 69’a çıkarılan yaş şartı uygulaması bu yıl da devam edecek. Mesleki yeterlilik belgesi süresi tekrar uzatılan sürücüler, sayısal takograf kartlarını da yenileyecek.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...