Otomobil devinden skandal bir hata daha! 1 milyondan fazla aracı geri çağırdı

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian, Engadget
- Güncelleme:
Otomobil devinden skandal bir hata daha! 1 milyondan fazla aracı geri çağırdı

T-Otomobil Haberleri  / The Guardian, Engadget

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bazı modellerde tespit edilen bir sorun nedeniyle yaklaşık 1,1 milyon arabayı geri çağırdı. Şirket, sorunu gidermek için çalışacak.

Elektrikli otomobiller özellikle iklim krizini durdurmak için son yıllarda gittikçe daha fazla satış hacmine ulaşıyor. Elektrikli araç denildiğinde ise pek çok kişinin aklına gelen ilk markalardan biri Tesla. Otonom sürüş teknolojisine sahip araçlar geliştiren Tesla, özellikle son 1-2 yıldır tespit edilen ciddi sorunlar nedeniyle bazı araçlarını tamir etmek için geri çağırıyor. 

Tesla, ABD’de bazı araç modellerini camlardaki otomatik ters çevirme sistemindeki bir hata nedeniyle geri çağırdı. Hata nedeniyle otomatik cam ters çevirme sistemi bir engel tespit ettiğinde doğru şekilde davranmayabilir ve insanların parmakları cama sıkışabilir. Otomobil üreticisi, bu hatanın yaralanmalara neden olabileceğini açıkladı.

TESLA ARAÇLARINDA TEHLİKELİ HATA

Şirketin Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresine (NHTSA) yaptığı açıklamaya göre, otomatik cam ters çevirme sistemindeki hata kablosuz yazılım güncellemesiyle düzeltilecek. Yani aslında hatanın giderilmesi için araç sahiplerinin Tesla bayilerine gitmesi gerekmeyecek. Bu nedenle Tesla'nın milyarder CEO'su Elon Musk, 'geri çağırma' tanımına kızarak bunun bir geri çağırma olduğunu söyledi. 

Araçlardaki söz konusu hata bazı 2017-2022 Model 3, 2020-2021 Model Y, 2021-2022 Model S ve Model X modellerinde bulundu. Bununla birlikte, Tesla şimdiye kadar bu hatayla ilişkili herhangi bir kaza ya da yaralanma bildiriminin bulunmadığını belirtti. 

Bu arada, Tesla hisseleri Perşembe öğleden sonra yüzde 3,5 düştü. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: The Guardian, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...