Akıllı telefonları tarihe karıştıracak! Gizemli el cihazından ilk görüntü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akıllı telefonları tarihe karıştıracak! Gizemli el cihazından ilk görüntü

TEKNOLOJİ Haberleri

Eski Apple çalışanları tarafından kurulan gizemli bir şirket, yıllarca süren çalışmalarının ardından ‘akıllı telefonları tarihe gömecek’ cihazlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket, ilk tanıtım etkinliğinin 2023 baharında gerçekleşeceğini de duyurdu. 

Eski Apple tasarımcısı ve Humane şirketinin sözcüsü Imran Chaudhri, The Business of Fashion'ın ev sahipliği yaptığı Voices 2022'de ‘Akıllı Telefon Sonrası Çağ ve Yapay Zekanın Her Şeyi Nasıl Değiştireceği’ başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında Chaudhri, 2023 baharında geliştirmeyi sürdürdükleri akıllı cihazın tanıtım etkinliğini düzenleyeceklerini söyledi. Tanıtım öncesi yayınlanan posterde sadece bir el, Humane logosu ve ‘Bahar 2023’ yazısı görünüyor. Muhtemelen, belirtilen tarihte hem giyilebilir akıllı cihazı hem de arkasındaki işletim sistemini/platformu göreceğiz.

'AKILLI TELEFON SONRASI ÇAĞ'

Bu arada, Humane’nin geliştirmeye devam ettiği cihazın patentleri de ortaya çıktı ve bazı bilgiler gün yüzüne çıkmış oldu. Humane büyük ihtimalle elinize bir lazer ekran yansıtan Android destekli giyilebilir bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefonları tarihe karıştıracak! Gizemli el cihazından ilk görüntü

Projeksiyon teknolojisini temel alan cihaz muhtemelen şu özelliklerle gelecek;

-Android işletim sistemi,

-180 derecelik kamera, 3D kamera ve derinlik sensörü (LIDAR),

-Hareketleri algılayabilen bir teknoloji,

-Qualcomm Snapdragon işlemci,

-Bir patente göre giyilebilir cihaza mıknatıslarla bağlanan ve giysinizin altına gizlenen harici bir batarya.

9to5Mac’in haberine göre, Humane şirketi, akıllı gözlüklerin ‘insanlar ile dünya arasında bir bariyer oluşturduğunu’ ve çok az sayıda insanın akıllı gözlüklerle dolaşmak istediğini savunuyor. Bu nedenle Humane’ın akıllı gözlük yerine ele yansıtılabilen bir cihaz geliştirme ihtimali daha yüksek duruyor. Bu arada, 2023 baharında seri üretime mi geçeceği yoksa prototip bir cihazın mı tanıtılacağı belli değil. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dünya teknoleji dünyası üretim çok güzel olur 2 Aralık 2022 14:01

Çok güzel devam

Sonraki Haber Yükleniyor...