Beş yeni özellik birden patlattı: WhatsApp 'WhatsApp' olmaktan çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
Beş yeni özellik birden patlattı: WhatsApp 'WhatsApp' olmaktan çıktı!

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Anlık mesajlaşma ağı Whatsapp, son dönemlerde kullanıcıların ilgisini çekecek özellikleri peş peşe sunuyor ve son olarak Instagram'ın hikaye tepki özelliğine benzer bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Teknoloji devi Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, belirlenen birkaç emojiyi kullanarak kullanıcıların durumlara (24 saat sonra kaybolan gönderilere) tepki vermesini sağlayan yeni bir özelliği test ediyor. Android'de beta test kullanıcılarına sunulan yeni bir güncellemede WhatsApp’ın durum tepkilerini getirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Whatsapp, yakında kullanıcıların 8 emoji ile durumlara tepki vermesini sağlayan bir özelliği herkese sunacak. Şu anda bu özellik bir grup beta test kullanıcısına sunularak sınırlı olsa da önümüzdeki haftalarda daha fazla sayıda kullanıcıya sunulacaktır. 

WHATSAPP YİNE INSTAGRAM’IN İZİNDE

WhatsApp beta test programını kullanan kişiler yeni özelliği test etmeye başladı. Artık aralarından seçim yapabileceğiniz sekiz emojiyle durumlara tepki verebilirsiniz, tıpkı Instagram’da hikayelere emoji ile tepki verdiğimiz gibi. Bu emojilerin kalp gözlü gülen yüz, gülerken gözlerinden yaş gelen yüz, şaşıran yüz, ağlayan yüz, temenni, alkış, kutlama ve yüz puan olduğu da ortaya çıkan bilgiler arasında. 

Beş yeni özellik birden patlattı: WhatsApp 'WhatsApp' olmaktan çıktı!WhatsApp durum tepkilerinde kullanılan emojiler (Foto: WABetaInfo)

Peki, durumlara emoji ile nasıl tepki verilir? Bir duruma mesaj yazmak yerine bir emoji ile tepki vermek için yapmanız gereken ilk şey durum sayfasını yukarı kaydırmak. Ardından metin mesajı cevabı seçeneğinin hemen üzerinde bir emoji listesi görünecek. Bir emojiye tıkladığınızda emoji ile cevap vermiş olacaksınız. 

Bu özelliğin şu anda sınırlı sayıda Android beta test kullanıcısına sunulduğunu belirtmiştik. iOS beta test kullanıcılarına önümüzdeki haftalarda sunulacaktır ve elbette diğer tüm kullanıcılara da ilerleyen haftalarda sunulmasını bekliyoruz. Güncellemenin ne zaman kimlere ya da herkese sunulacağına dair bir zaman çizelgesi mevcut değil.

WHATSAPP GİZLİLİK ÖZELLİKLERİ DE TANITTI

WhatsApp kısa süre önce mesaj silme süresini 1 saat 8 dakika 16 saniyeden 2 gün 12 saate çıkardı. Artık 2,5 gün içinde gönderdiğiniz bir mesajı silebilirsiniz. Bu özellik yaklaşık bir haftadır yavaş yavaş tüm kullanıcılara sunuluyordu ve artık güncelleme tamamlanmışa benziyor.

Platform, gizlilik ve kişisel güvenlik için de adımlar attı. Şirketin tanıttığı yeni bir güncelleme ile kullanıcılar son görülme ve çevrim içi bilgilerini seçilen kişilerden gizleyebilecek. Zaten son görülme, profil fotoğrafı, durum ve hakkında kısımlarını gizlemek mümkündü. Ancak yeni güncelleme ile şimdiye kadar kapatmanın mümkün olmadığı çevrim içi bilgisi de gizlenebilecek. Çevrim içi bilgisini herkese açabilir ya da kapatabilirsiniz.

Bir diğer özellik ise gruplardan sessizce ayrılma. Yani bir gruptan çıktığınızda artık sohbet ekranında '.... kişisi gruptan ayrıldı' bildirimi olmayacak. Gruplardan sessizce çıkma ve çevrim içi bilgisini kapatma özellikleri Ağustos ayı içinde tüm kullanıcılara sunulacak.  

Bununla birlikte, test aşamasında da bir özellik bulunuyor. Artık bir arkadaşınıza mesajla kaybolan fotoğraf gönderdiğinizde karşı taraf ekran görüntüsü alamayacak. Kullanıcı gizliliğini esas alan bu özellik ile fotoğrafların ekran görüntüsünün alınmasının önüne geçilecek. Ancak bu özellik daha ileri bir tarihte kullanıcılara sunulacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...