Boynuz kulağı geçti: Steve Jobs, Tim Cook'un gerisinde kaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Boynuz kulağı geçti: Steve Jobs, Tim Cook'un gerisinde kaldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple kurucusu Tim Cook, teknoloji dünyasında adeta bir devrim yarattı. Apple, Cook'un liderliğinde uzun seneler geçirdi. Bu süre içinde de iPhone başta olmak üzere ek olarak iPad, iPod, Macintosh gibi birçok farklı alanlarda ürünü pazara sundu. Tim Cook'un vefatından sonra ise Apple yönetimini Steve Jobs devraldı.

Apple, Tim Cook liderliğinde de eskiden olduğu gibi büyümeye devam ediyor. Hatta şu anda akıllı telefon pazarı olmak üzere ek olarak dizüstü bilgisayar ve daha birçok alanda teknoloji dünyasına öncülük ediyor.

Stev Jobs'un vefatından sonra CEO görevini devralan Tim Cook, aktif olarak liderlik yapmaya devam ediyor. Hatta öyle ki Tim Cook, bugün 4.249 gün görev süresini geride bıraktı. Cook, bu şekilde Apple kurucusu Jobs'un görev süresini de geride bırakmış oldu.

TIM COOK, CEO OLMADAN ÖNCE DE BİRÇOK GÖREVDE YER ALDI

2011 yılında göreve başlayan CEO, Apple'da birçok farklı görevde yer aldı. iPhone 12 serisi ve bazı MacBook modellerinin işlemcisi olan M1'in piyasaya sürülmesinde görev yaptı. Tim Cook, CEO'luktan önce de Steve Jobs liderliğinde COO (Ofisin İşletme Şefi) görevini sürdürüyordu.

Tüm bunlar dışında Tim Cook ek olarak App Store, Apple Music ve iCloud hizmetlerini geliştirmek için çalıştı. Bu projeler haricinde Apple, maddi olarak da büyüme kat etti. Teknoloji devi firma, 2 trilyon dolara ulaşarak halka açılan ilk ABD şirketi oldu.

Apple, hala günümüzde yeni ürünler ve hizmetler sunmaya devam ediyor. Teknoloji pazarına sunduğu ürünlerin birçoğu, rakip şirketler tarafından takip ediliyor.

(GizmoChina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...