Elon Musk eleştirdiğini yaptı! Twitter kullanıcıları artık adım başı önerilen tweetleri görecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk eleştirdiğini yaptı! Twitter kullanıcıları artık adım başı önerilen tweetleri görecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, milyarder Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra büyük bir dönüşüm sürecine girdi. Son olarak platformun, ‘önerilen tweetler’ konusunda değişikliğe giderek, kullanıcılara daha fazla önerilen tweet göstereceği ortaya çıktı.

Twitter kullanıcıları artık takip etmedikleri hesaplardan daha fazla tweeti ana sayfalarında görecek. Mikroblog sitesi Twitter, tüm kullanıcılarına ‘önerilen tweetler’i sunacağını açıkladı. Şirket bir tweette "Twitter'daki herkesin platformdaki en iyi içeriği görmesini sağlamak istiyoruz, bu nedenle önerilerimizi şimdiye kadar bunları görmeyenler de dahil olmak üzere tüm kullanıcılara genişletiyoruz" dedi.

Önerilen tweetler genellikle o gün içinde en çok beğeni, etkileşim alan popüler tweetler olarak bilinir. Bununla birlikte, Twitter’ın önerilen tweetleri platformun başka bölümlerinde de gösterip göstermeyeceği henüz belli değil. Sosyal medya devi bir blog yazısıyla, önerilerin ana sayfadaki zaman akışında, keşfet sekmesindeki belirli yerlerde ve Twitter’ın başka bölümlerinde görülebileceğine işaret etmişti. 

MUSK ELEŞTİRMİŞTİ AMA... 

Şimdilik, tweetleri kronolojik olarak sıralayan ‘en son’ zaman çizelgesi seçeneğinde öneriler görünmeyecek gibi görünüyor.

Bu arada, Engadget’in haberine göre bazı kullanıcılar, yeni konu önerileri ve rastgele hesaplardan gelen birçok tweet ile zaman çizelgelerinde gözle görülür değişiklikler olduğunu aktarıyor.

İlginç bir şekilde, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tweet önerileri hakkında olumlu düşüncelere sahip değil. Mayıs ayındaki bir açıklamasında takipçilerini Twitter’ın ‘en son’ zaman çizelgesi seçeneğini kullanmaya çağırdı. Musk, “Algoritma tarafından farkında olmadığınız şekillerde manipüle ediliyorsunuz” diyerek Twitter’ın, kullanıcılara belirli tweetleri öncelikli olarak göstererek manipüle ettiğini ileri sürdü. Bu arada, Musk, tweet önerilerinin genişletilmesi veya özelliğin nasıl çalıştığı hakkında henüz bir değerlendirme yapmadı.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...