Google’dan harika bir özellik daha: Artık resimlerin içindeki metinleri de çeviriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google’dan harika bir özellik daha: Artık resimlerin içindeki metinleri de çeviriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Google, ‘Translate’ yani ‘Çeviri’ özelliğine harika bir özellik ekledi. Artık çeviri yapmak çok daha kolay hale geldi. Çünkü resim ve belgeler de doğrudan başka dile çevrilebiliyor.

Yapay zeka destekli bazı sistemlerin resimleri metinlere dönüştürdüğünü biliyoruz. Aslında Apple’ın iPhone’lardaki yerleşik Çeviri uygulaması da böyledir. Bir resim eklediğinizde resimdeki yazıları istediğiniz dile çevirir. İşte bu özellik Google’ın Çeviri platformunun web sürümüne de geldi.

Artık Google’ı masaüstü (bilgisayardan ya da tarayıcıdan) kullanırken Çeviri özelliğindeki resim / belge ekleme butonları üzerinden seçtiğiniz resmi ekleyerek, resmin içindeki metni istediğiniz dilde okuyabilir ya da sesli dinleyebilirsiniz.

Teknoloji devinin kullandığı bu sistem aslında akıllı telefonlarda yerleşik olarak bulunan ve gerçek zamanlı çeviriler yapan Google Lens’in kullandığı AR Çeviri aracıyla aynı.

Google’dan harika bir özellik daha: Artık resimlerin içindeki metinleri de çeviriyor

GOOGLE ÇEVİRİ ARTIK RESİMLERİ DE ÇEVİRİYOR 

Google Çeviri’nin resimlerdeki metinleri çevirme özelliğini merak ediyorsanız, Çeviri’ye girin, ardından üstte yer alan ‘resimler’ butonuna tıklayın ve cihazınızdan çevirmek istediğiniz bir resim seçin. Daha sonra sistem otomatik olarak resmin içindeki metinleri üst tarafta seçtiğiniz diller arasında çevirecek.

Eğer resmin sol üst tarafında yer alan ‘orijinali göster’ butonunu maviye döndürürseniz yani aktif ederseniz hem resmin orijinalini hem de metinlerin çeviri yapılmış versiyonunu aynı anda görebilirsiniz.

Bu yeni özellik ayrıca, metni kopyalamanıza, çevrilmiş resmi indirmenize veya silmenize de imkan tanıyor. Google Çeviri ile 113 farklı dilde çeviri yapabilirsiniz.

Bu arada, resmi çevirdiğinizde altta ‘Lens çeviri’ markasını göreceksiniz, bu Google Lens’ın AR Translate teknolojisi tarafından desteklendiğini gösterir.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...