iPhone 16 Pro'nun olağanüstü kamera yetenekleri ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Ming-Chi Kuo
- Güncelleme:
iPhone 16 Pro'nun olağanüstü kamera yetenekleri ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Ming-Chi Kuo

Teknoloji devi Apple'ın önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 16 Pro'nun gelişmiş kamera özellikleri ortaya çıkmaya başladı.

Apple'ın yeni nesil iPhone serisi, özellikle de Pro seçeneğinde bazı önemli yükseltmelere sahip olabilir. Apple ürünlerine ilişkin güvenilir tahminleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo'ya göre iPhone 16 Pro, fotoğrafçılık yeteneklerinde büyük bir yükseltme alacak.

İPHONE 16 PRO, 5X OPTİK YAKINLAŞTIRMALI TELEFOTO SENSÖRLE GELECEK

Kuo, Apple'ın şu anda iPhone 15 Pro Max'e özel olan aynı 5x optik yakınlaştırmalı telefoto sensörünü uygulamayı planladığını iddia ediyor. Bu karar, sensörün yalnızca Pro Max modeliyle sınırlı olduğu mevcut iPhone nesline göre önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Bu sensörün serideki diğer modellere dahil edilmemesi tercihi, iPhone 15 Pro Max'in daha cazip bir hale getirilmesi için kullanıldı. Fakat gelecek yıl bu özellik Pro modelinde de karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

iPhone 16 Pro'nun olağanüstü kamera yetenekleri ortaya çıktı

Ancak Apple mühendislerinin çabaları sayesinde telefoto sensörünü barındırmak için ihtiyaç duyulan alanın iPhone 16 Pro'nun içinde bulunması bekleniyor. Bu hamle gelişmiş yakınlaştırma işlevinin yeni modelle birlikte daha geniş bir kitleye erişebileceği anlamına geliyor.

TELEFONUN BOYUTLARI DA DEĞİŞECEK

Bu sensöre uyum sağlamak için iPhone 16 Pro'nun ekran boyutunun da 6,3 inç'e çıkması bekleniyor. Bu değişiklik yalnızca kullanıcının görüntüleme deneyimini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yenilikçi fotoğraf sensörü için gerekli iç alanı da sağlayacak.

Konuyla ilgili başka bir detay da, yakın zamanda Apple için sipariş üzerine bu sensörün üretiminde "kabul edilebilir" bir verim elde eden tedarikçi Largan'ın rolüdür . iPhone 15 piyasaya sürüldüğünde sensörün üretim verimi yalnızca %40 iken şimdi önemli ölçüde iyileşerek %70'e ulaştı. 2024 yılına gelindiğinde Largan'ın hem Pro Max hem de Pro versiyonlarına yönelik talebi karşılayabilmesini bekliyor.

Şu anda Apple bu bilgi hakkında yorum yapmadı , dolayısıyla bunun yalnızca piyasa spekülasyonu olduğunu dikkate almak önemli. Ancak bu tahminler doğru çıkarsa iPhone 16 Pro, akıllı telefon pazarındaki en iyi fotoğrafçılık deneyimlerinden birini sunabilir ve Apple'ın mobil teknolojideki lider konumunu daha da sağlamlaştırabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Ming-Chi Kuo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...