Apple, iPhone SE 4'te Touch ID'den vazgeçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Weibo
- Güncelleme:
Apple, iPhone SE 4'te Touch ID'den vazgeçiyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Weibo

Apple yakında piyasaya süreceği uygun fiyatlı iPhone SE 4 modelinde Touch ID'den vazgeçecek. Bunun yerine yeni akıllı telefon, Face ID teknolojisini benimseyecek.

Teknoloji devi Apple çok yakında uygun fiyatlı yeni bir iPhone modeli ile hayranları karşısına çıkacak. Şirket, nispeten bütçe dostu modellere yer verdiği Special Edition (SE) serisi akıllı telefon ailesine bir ürün daha dahil edecek.

İPHONE SE 4, FACE ID İLE GELECEK

Apple'ın yakında piyasaya duyuracağı tahmin edilen iPhone SE 4, şirketin geçen yılki amiral gemisi iPhone 14'ün stilini benimseyecek. Bununla birlikte geleneksel Touch ID özelliği ortadan kaldırılacak.

Bunun yerine modelde Face ID teknolojisine yer verilecek. Böylelikle şirket, hem tasarım hem de güvenlik konusunda önemli bir adım atmış olacak.

Apple, iPhone SE 4'te Touch ID'den vazgeçiyor

Apple kısa süre önce iPhone'larda yer alan parmak izi kimlik doğrulama çiplerini durdurdu. Şirketin bu hamlesi, artık tüm cihazlarda Face ID teknolojisine geçileceğine işaret ediyor. Tocuh ID şu anda bazı iPad modellerinde yer almaya devam ederken, iPhone'larda bu durum yakında tamamen değişecek gibi duruyor.

FACE ID VE TRUEDEPTH EKRAN ALTINA YERLEŞTİRİLEBİLİR 

Face ID ve TrueDepth kameranın ekranın altına olası bir hamle için konuşuldu. Display Supply Chain Consultants'ın (DSCC) kurucusu ve CEO'su Ross Young, Apple'ın 2025 iPhone 17 Pro serisiyle birlikte Face ID'yi ekran altında tanıtmasını beklediğini ifade etti.

Bunun yanı sıra Apple'ın, halihazırda bu teknolojiyi sunan birçok Android akıllı telefonun trendini takip ederek Touch ID'yi ekranın altına taşımayı düşünmesi ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.

Apple'ın yalnızca Face ID'yi ekranın altına taşıma veya her iki teknolojiyi de camın altında sunma kararı ne olursa olsun, bir iPhone'un kilidini açmak için ana sayfa düğmesine basma şeklindeki klasik hareketin geçerliliğini yitirdiği görülüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Weibo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...