KAAN vs F35 karşılaştırması! KAAN mı F35 mi hangisi daha iyi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

F35 vs KAAN karşılaştırması! F35 mi KAAN mı hangisi daha iyi? | Yerli savaş uçağımız KAAN'ın gökyüzüyle buluşmasının ardından birçok savaş uçağı ile kıyaslamalar yapılmaya başlandı. Onlardan birisi KAAN vs F35 karşılaştırması oldu. Peki, KAAN mı F35 mi hangisi daha iyi? İşte F35 vs KAAN karşılaştırması!

KAAN vs F35 karşılaştırması! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağımız KAAN'la ilgili açıklama yaptı. F35 vs KAAN karşılaştırmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Peki, KAAN mı F35 mi hangisi daha iyi? İşte F35 vs KAAN karşılaştırması haberimizde…

KAAN VS F35 KARŞILAŞTIRMASI

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın üst seviye teknolojiyle donatıldığını belirterek, "F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Zorun zorunu yaptık. Türkiye'nin şimdiye kadar yaptığı en komplike savaş cihazı. 5. nesil uçak yapan 4 ülkeden biriyiz artık" ifadelerini kulandı.

Kotil açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Uçak 5. nesil olunca bugün var olan bütün uçaklarla savaşabiliyor anlamına geliyor. İlk uçuş çok önemliydi. 25 ton bir cihaz. İçinde yok yok aslında. Bilgisayarı, hidrolik sistemi, güç dağıtım sistemi... İniş takımları yerli, jenaratörü yerli, kanopisi yerli bir motoru ve fırlatma koltuğu dışında tümüyle yerli bir uçak. Türklerin şimdiye dek yaptığı en komplesk mühendislik cihazı bu.

KAAN NE ZAMAN ENVANTERE GİRECEK?

Biz Almanya'yı da Fransa'yı da İngiltere'yi de geçeriz. İstiyorsak yaparız dedik, yaptık. 17 bin TUSAŞ çalışanı çok büyük emek verdiler. Uçağı 2028'de teslim etmeyi planlıyoruz. Dünyada bu kadar kısa sürede yapılan en başarılı proje KAAN. Eurofıghter, F-16, Rafael uçakları KAAN'dan daha alt teknoloji. Dost ve Kardeş ülkelerin KAAN'a ilgisi var.

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

KAAN'ın bugüne kadar fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testlerinin ardından motor çalıştırma testleri yapıldı.

Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti ise tek kişilik.

Maksimum 55 bin fite kadar çıkabilecek olan KAAN, 40 bin fitte sesten 1,8 kat hızlı uçabilecek. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın dikkat çeken özelliklerinden.

Türkiye KAAN ile 5'inci nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yerini alacak. Milli savaş uçağı her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda hassas ve tam vuruş özellikleri ile farkını ortaya koyacak.

KAAN vs F35 karşılaştırması! KAAN mı F35 mi hangisi daha iyi? - 1. Resim

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...