Popüler uygulama Telegram, sesli mesajları yazıya döken özelliğini herkese açtı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Popüler uygulama Telegram, sesli mesajları yazıya döken özelliğini herkese açtı

Teknoloji Haberleri  / Engadget

Çevrim içi mesajlaşma platformu Telegram, sesli mesajları yazıya döken özelliğini artık tüm kullanıcılarına sunuyor. Şimdiye kadar bu özellik, Premium aboneler tarafından kullanılabilmekteydi. Ayrıca kanal önerileri gibi çeşitli yeni özellikler de geldi.

Mesajlaşma platformu Telegram, iOS ve Android uygulamaları için bir dizi yeni ve güncellenmiş özelliği kullanıma sundu. Güncelleme, tüm kullanıcılar için yayınlandı. Bu özellikler arasında en dikkat çekeni ise sesli mesajların metne dönüştürülmesini sağlayan işlev oldu. 

Geçtiğimiz yıldan bu yana Telegram Premium kullanıcıları, sesli ve görüntülü mesajların metin halini uygulama üzerinden direkt elde edebiliyor. Ancak bu özellik sadece uygulamaya para ödeyen abonelere açıktı. Artık özelliğin daha sınırlı bir versiyonu da olsa herkes tarafından kullanılabileceği açıklandı.

Popüler uygulama Telegram, sesli mesajları yazıya döken özelliğini herkese açtı

Telegram'a ücret ödemeyen kullanıcılar, haftada iki mesajı metne dönüştürebilecek. Bunun için kullanıcıların sadece sesli mesajdaki "A" simgesine basması yeterli.

Mesajlaşma ağı, bu özelliğin kademeli olarak kullanıma sunulduğunu, dolayısıyla güncellemenin herkese ulaşmasının günler ve hatta haftalar sürebileceğini vurguladı.

TELEGRAM ARTIK KANAL ÖNERİSİ SUNACAK 

Telegram'ın sunduğu bir diğer özellik ise kanal önerileri oldu. Bu özellik sayesinde bir kanala üye olduğunuzda benzer kanallar size gösterilecek. Platform, önerilerin abone tabanındaki benzerlikler dikkate alınarak yapıldığını söylüyor. 

Ayrıca Telegram kullanıcıları bundan sonra bir hikayeye video yorumu veya tepki ekleyebilecek. Video mesajı boyutlandırmak da mümkün.

Bir selfie videosu yapmak için hikaye düzenleme kısmındaki kamera simgesini basılı tutmanız yeterli olacaktır. Ekranın alt kısmındaki videonun üzerinde parmağınızı tutarak ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Popüler uygulama Telegram, sesli mesajları yazıya döken özelliğini herkese açtı

Başka birinin hikayesini yeniden yayınlamak da artık çocuk oyuncağı. Bir hikayedeki paylaş düğmesine dokunmanız yeterli, ardından onu yeniden yayınlama seçeneğine sahip olacaksınız. Ancak, yalnızca görünürlüğü herkese açık olarak ayarlanmış hikayeler yeniden yayınlanabilir. Yeniden yayınlanan hikayelere de video yorumu eklemek mümkün.

Güncellemenin ardından artık, Premium kullanıcılar profillerini farklı renk kombinasyonlarıyla ayarlayabilir, herkes her bir sohbete özel duvar kağıtları uygulayabilir ve kanal yöneticileri tepki olarak görünen emojiyi özelleştirebilir.

Bu arada, herhangi bir Telegram uygulaması artık mesajlarda bir kodlama dili algılayabiliyor ve sözdizimini doğru biçimlendirmeyle vurgulayabiliyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...