Selçuk Bayraktar'dan sosyal medyayı sallayan paylaşım! Açıkça tarih verdi: 'Tek hedefimiz Kızılelma'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Baykar şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bayraktar, Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ile ilgili bir video yayınladı.

Selçuk Bayraktar, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir video yayınladı. ‘Bizim hedefimiz, gayretimiz, hayatımızın gayesi KIZILELMA...’ notuyla yayınlanan videoda Bayraktar’ın Kızılelma’ya ilişkin, "Kızılelma bizim yaklaşık 20 senedir, insansız hava araçlarının üzerinde ilk çalışmaya başladığımız günden beri hedefimiz olan bir platformdur. Biliyorsunuz Kızılelma Türk tarihinde, Türk İslam tarihinde ve mitolojisinde çok önemli bir kavram. Bir anlamda bizim için ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi'ndeki böyle ulaştıkça uzaklaşan soyut ve somut hedefleri o anlama geliyor." şeklinde bir değerlendirme yaptığı görülüyor. 

‘ÖNÜMÜZDEKİ YIL KIZILELMA UÇACAK’

Videonun devamında ise Selçuk Bayraktar, Kızılelma’nın 2023’te uçacağını belirterek, şu şekilde konuştu: “20 senedir bizim Kızılelma'mız bu sınıfta bir insansız hava aracını geliştirmekti. Dünyada da çok az sayıda ülke bu alanda çalışıyor. İnşallah önümüzdeki yıl Kızılelma uçacak. Gençlerimiz de çok daha öteye taşıyacaklar. Bizim hedefimiz, gayretimiz, hayatımızın gayesi sadece bu." 

https://twitter.com/Selcuk/status/1580580410274168834

Baykar tarafından geliştirme çalışmaları devam eden Türkiye’nin ilk yerli ve milli muharip insansız uçak sistemi Bayraktar Kızılelma (MİUS) heyecanla bekleniyor. Geleceğin teknolojileriyle donatılarak sahibi olan ülkelere operasyonel faaliyetlerde hizmet edecek Kızılelma, agresif manevralarla hava-hava muharebesi yapabilecek yeteneklere sahip olacak. Kızılelma, düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Bu insansız hava aracı, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilecek. Operasyonlarda, gövde içine yerleştirilen mühimmatlar ile hedefleri vurabilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...