Sosyal medya devinden yepyeni özellik! Instagram avatar profil resmi nasıl yapılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medya devinden yepyeni özellik! Instagram avatar profil resmi nasıl yapılır?

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram profil fotoğrafları için avatar özelliğini kullanıma sundu. Bir süredir merakla beklenen yeni özellik şu anda yalnızca iOS (iPhone) kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Peki, Instagram profili nasıl avatar yapılır? İşte merak edilenler…

Sosyal medya devi Instagram, profil fotoğrafları için avatar özelliğini başlattı. Artık kullanıcılar hem profil fotoğraflarını hem de avatarlarını aynı anda kullanabiliyor. Kullanıcıların profillerinde hem gerçek profil fotoğrafları hem de avatar resimleri aynı anda görülüyor. Profil resminde kaydırma yaparak iki görüntü arasında geçiş yapmak mümkün. 

Instagram, resmi Twitter hesabından yayınladığı bir paylaşımda, "Artık avatarınızı resminizin diğer tarafına ekleyebilirsiniz  ve profilinizi ziyaret eden kişiler ikisi arasında geçiş yapabilir" diyerek yeni özelliğin duyurusunu yaptı.

https://twitter.com/instagram/status/1617941770754473984

INSTAGRAM AVATAR PROFİLE NASIL EKLENİR?

Instagram profil resminize avatar nasıl eklenir? Profil fotoğrafınıza ek olarak avatar resminizi eklemek için Instagram’da ilk olarak profilinize ardından da ‘Profili Düzenle’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza avatarınızı oluşturmanız için bir öneri çıkacak. Avatarınızı oluşturduktan sonra profilinize ekleyebilirsiniz.  

Avatarınızı size en çok benzeyecek biçimde düzenlemeniz istenecek, avatar oluştururken saç şekliniz / renginiz, yüz şekliniz ve giyim tarzınız gibi pek çok ayırt edici özellik size sorulacak.  

INSTAGRAM'A SESSİZ MOD GELDİ

Geçtiğimiz haftalarda Instagram, ‘Sessiz Mod’ adı verilen özelliği kullanıma sunmuştu. Sessiz Mod, Instagram uygulamasını sessize almaya yarayan bir özelliktir. Sessiz Mod’u aktif ettiğinizde telefonunuzu sessize almanıza benzer şekilde sosyal medya uygulamasını da sessize almış olursunuz. Böylece uygulama size bildirim göndermez ve siz de rahatsız olmazsınız. Profilinizde ayrıca ‘Sessiz Mod’da olduğunuza dair bir not görüntülenir ve size mesaj göndermeye çalışan herkes, müsait olmadığınızı belirten otomatik bir cevapla karşılaşır. 

Bu özelliği aktif etmek için Ayarlar sekmesine gidip ‘Sessiz Mod’u bulmanız ve buradan özelliği açmanız gerekecek. Aynı şekilde Sessiz Modu kapatmak için de bu adımları takip etmeniz gerekiyor. Ayrıca Sessiz Mod’u belirli saatler içinde otomatik olarak aktifleştirmek isterseniz de yine Ayarlar > Sessiz Mod bölümünden ayarlayabilirsiniz. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...