Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkiye'de şarj noktası sayısı 37 bine dayandı

Türkiye'de şarj noktası sayısı 37 bine dayandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye genelinde elektrikli araçlara yönelik şarj noktası sayısının 36 bin 984'e yükseldiğini açıkladı. En yüksek elektrik tüketiminin İstanbul'da olduğu belirtildi.

Kaydet
a- | +A

CEMAL EMRE KURT ANKARA - Türkiye’de elektrikli araç kullanımı artarken, araçların şarj altyapısı da genişlemeye devam ediyor.

EPDK verilerine göre ekimde ülke genelindeki 36 bin 361 şarj noktasında toplam 2 milyon 328 bin 190 şarj işlemi gerçekleştirilirken; 47 bin 429 megavat elektrik tüketildi. Elektrik tüketiminin yüzde 61’i ise yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı.

ÖNERİLEN HABERLER
Elektrikli otomobile çarptı, savunması duyanları şoke etti!
3. SAYFA

Elektrikli otomobile çarptı, savunması duyanları şoke etti!

EN YÜKSEK TÜKETİM İSTANBUL'DA

Ekimde en yüksek elektrik tüketimi 14 bin 438 megavat ile İstanbul’da gerçekleşirken, onu Ankara, İzmir ve Bursa takip etti. Markalar bazında şarj istasyonları arasında en yüksek elektrik tüketimi 11 bin 292 megavat ile Trugo tarafından yapılırken, onu 8.463 megavat ile Zes izledi.

Eşarj, Astor ve Tesla ise tüketim sıralamasında ilk 5 marka içinde yer aldı. EPDK tarafından elektrikli araç şarj noktalarının sayısının 2030’da 142 bin 824’e ulaşması bekleniyor.

Elektrikli araçların sayısının ise 1 milyon 321 bin 932’ye, elektrikli araçların toplam elektrik tüketimindeki payının ise yüzde 1 olması öngörülüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.