Twitter beklenen özelliği daha kullanıma sunulmadan kaldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter beklenen özelliği daha kullanıma sunulmadan kaldırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter bir süre önce kullanıma sunduğu ortak tweetler özelliğini sonlandırdı. Ortak tweet özelliği sayesinde kullanıcılar seçtikleri hesaplarla ortak bir tweet paylaşımı yapabiliyordu. 

Elon Musk tarafından satın alındığı günden bu yana köklü değişiklikler geçiren Twitter, kullanıcıların ortak yazarlı tweetler yayınlamasına izin veren bir özelliği sessizce kapattı. Bu arada özellik zaten yaygın kullanımda bile değildi. Şirket geçtiğimiz yılın Temmuz ayında ABD, Kanada ve Kore'de bu özelliği sadece belirli hesaplar için aktif etmişti. ‘CoTweet’ şimdiye kadar test aşamasının ötesine geçemedi.

PAYLAŞILAN ORTAK TWEETLER RETWEET OLACAK

Twitter, destek sayfasını güncelleyerek, “Mevcut testin sona erdiğini söylediğimiz için üzgünüz. Mevcut CoTweet'ler bir ay daha görüntülenebilecek ve bu noktada retweet'lere dönecekler.” dedi. Yani eğer bir kullanıcıyı ortak tweet özelliğine eklediyseniz o tweet hesabınızda kalacak. Ancak ortak tweete davet edilen kişinin hesabında retweet olarak görünecek.

Öte yandan Twitter ortak tweet özelliğine tamamen son vermiş gibi görünmüyor. Çünkü Twitter destek sayfasındaki açıklamada şirketin bu özelliği geliştirmenin yollarını aradığı vurgulandı.

Bununla birlikte, özellikle Elon Musk'ın Ekim sonunda göreve gelmesinden bu yana Twitter çalışanlarının yaklaşık yüzde 80'inin şirketten ayrıldığı göz önüne alındığında ortak tweet özelliğinin platformun öncelikler listesinde üst sıralarda yer alması pek mümkün görünmüyor. Twitter'ın şu anda 550'den daha az sayıda mühendisle çalıştığı ileri sürülmüştü.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...