Yapay zeka sanal influencer sosyal medya fenomeni oldu, aylık geliri şaşırttı

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Yapay zeka sanal influencer sosyal medya fenomeni oldu, aylık geliri şaşırttı

Teknoloji Haberleri  / Insider

Bir ajans, fenomenlerin 'ego'sundan bıktığı için kendi yapay zeka influencerını (içerik üreticisi) geliştirdi. Aitana López adı verilen sanal influencerın ayda 11 bin dolar kazandığı açıklandı. Ayrıca sosyal medyada bir hayli takipçisi bulunuyor.

İspanya'daki bir ajans, aylık yaklaşık 10 bin euro (11 bin dolar / 288 bin TL) kazanabilen, ülkenin ilk yapay zeka fenomenini geliştirdiğini açıkladı. Euronews, Barselona merkezli The Clueless'ın kurucusu Rubeñ Cruz ile sanal influencer hakkında röportaj yaptı.

Yapay zekayla geliştirilen Aitana López, 25 yaşında pembe saçlı bir genç olarak gösteriliyor. Sosyal medya platformu Instagram'da 124 bin takipçisi bile var.

Cruz, gerçek modeller ve influencerlarla çalışırken çeşitli sorunlar yaşadıkları için López'i tasarlamaya karar verdiğini söyledi. Bu konuda şöyle diyor:

"Çalışmalarımızı analiz edince kontrolümüz dışındaki sorunlar nedeniyle birçok projenin beklemeye alındığını veya iptal edildiğini fark ettik. Çoğu zaman bu, tasarım sorunlarından değil, influencerın veya modelin hatasıydı.

Bunu (sanal influencerı) daha iyi bir hayat sürdürebilmek ve egolu veya sadece poz vererek çok para kazanmak isteyen diğer insanlara bağımlı olmamak için yaptık."

GÜÇLÜ VE KARARLI BİR KADIN OLARAK GÖSTERİLDİ 

25 Kasım itibarıyla, López'in Instagram hesabında 57 paylaşımı bulunuyor. Ajans, görüntüleri Photoshop kullanarak oluşturdu.

Cruz, sanal infulencerın bir 'karaktere' sahip olduğunu ve 'toplumun en çok sevdiği şeyleri' dikkate alarak tasarladıklarını söylüyor. 

Ajansın web sitesindeki açıklamasında Aitana López, 'güçlü, kararlı bir kadın' ve video oyunları ve fitness tutkunu bir 'akrep' burcu kadını olarak tanımlanıyor. 

Reklam başına bin eurodan fazla kazanabilen sanal influencerın aylık geliri ise 3 bin ila 10 bin euro arasında. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...