Yeni iş fırsatlarıyla geldi: Amazon, Türkiye'deki ilk lojistik üssünü kuruyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeni iş fırsatlarıyla geldi: Amazon, Türkiye'deki ilk lojistik üssünü kuruyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

ABD merkezli teknoloji ve e-ticaret şirketi Amazon, Türkiye yatırımları için kesenin ağzını açtı. Şirket, 2022'nin son aylarında İstanbul’da lojistik üssünü açarak Türkiye'ye giriş yapacak.

Amazon, Türkiye kurmayı planladığı ilk lojistik üsüs için 100 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı planlıyor. Ayrıca şirket, tesis için ilk yılda 1000'den fazla kişiye istihdam sağlayacak. Bununla birliket, Amazon.com.tr ise 2018 yılında ülkemizdeki müşterilerin hizmetine açıldı. Şu anda 500'den fazla kişi Amazon.com.tr'de çalışıyor. 

Teknoloji devinin kurmayı planladığı lojistik üssü hakkında ayrıntılar gelmeye de başladı. Tesis, Anadolu Yakasında yer alan Tuzla ilçesinde kurulacak. Amazon, mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem (IT) gibi bazı departmanları için işe alım yapmaya başladı. Müşteri hizmetleri ve lojistik personellerinin alımları ise önümüzdeki aylarda yapılacak. 

AMAZON TÜRKİYE'DE KARİYER FIRSATI

Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego, "Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenimizin de altını çizmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Perego, tatmin edici ücret ve yan haklar sunacaklarını belirterek, "İşe alım süreçlerinde değişen tecrübe ve eğitim geçmişlerine sahip adaylar için çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışı ile kariyer fırsatları sunuyoruz." dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...