Yerli ALTAY Tankı'nı üreten BMC CEO'su yeni adımı açıkladı: Otonom versiyonu geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 23 Nisan'da teslim edilen ALTAY Tankı, TEKNOFEST’te ilgi odağı oldu. Tankı üreten BMC'nin CEO'su Murat Yalçıntaş, ALTAY Tankı'nın özelliklerini ve bir sonraki hedeflerini ilk kez Türkiye Gazetesi'ne anlattı.

ÖZEL HABER | MURAT MAKAS - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) projesiyle BMC Savunma tarafından Türkiye’nin milli ve özgün imkanlarıyla üretilen ALTAY Tankı, TEKNOFEST-2023 kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda vatandaşlarla buluştu. Ziyaretçiler tanka yakından ilgi gösterirken, Kara Kuvvetleri'nin 'amiral gemisi' ayrıntıları ve ilerleyen dönemlerde üretilecek versiyonları da merak konusu oldu. 

BMC CEO'su (Üst Düzey Yöneticisi) Murat Yalçıntaş, Türkiye Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Tankın özelliklerini anlatan Murat Yalçıntaş, tüm parçalarının özgün ve milli imkanlarla üretildiğini söyledi. 

Yalçıtaş, "Yerli bir tank çünkü bütün parçaları Türkiye’de yapılıyor. Milli bir tank çünkü tasarımı Türk mühendisleri tarafından yapıldı. Yani tasarım da bizim, üretim de bizim. Burası gerçekten gurur verici bir nokta" dedi. 

Yerli ALTAY Tankı'nı üreten BMC CEO'su yeni adımı açıkladı: Otonom versiyonu geliyor

Türkiye'nin yerli tankı ALTAY, TEKNOFEST'te büyük ilgi gördü. 

Bir ordu için en büyük gücün zırhlı birlikler olduğuna dikkat çeken Yalçıntaş şöyle konuştu:

"Zırhlı birliğin temeli de tanktır. Orduda şöyle bir laf vardır; piyadenin postalı yere değmeden savaş bitmez. Yani eğer bir noktaya girmek istiyorsanız o noktaya piyadenin girmesi lazım. Oraya piyadenin girmesi için de tank olmazsa olmaz. Gördüğünüz ALTAY Tankı da bugün dünyanın en iyilerinden biri.Bunu biz demiyoruz, bunu dünyanın tüm savunma uzmanları söylüyor."

İNSANSIZ ALTAY TANKI GELİYOR!

BMC CEO'su Murat Yalçıntaş, ALTAY Tankı’nın versiyonlarından bahsederken ilk kez yeni hedefi açıkaldı. "İnsansız ALTAY Tankı geliyor" diyen Murat Yalçıntaş şöyle konuştu: 

“Biz bunlara T1, T2, T3 diyoruz. Tank 1, Tank 2, Tank 3… Bu Tank 1. Şu anda Türk ordusunun kullandığı, 4 mürettebatlı versiyonu. İleride Tank 2 ve Tank 3 çıkacak. Tank 2 ve Tank 3’te hem zırh olsun, hem bazı sistemlerde olsun, çok detay vermeyeceğim, bazı iyileştirmeler olacak. 3. versiyondan itibaren de insansızlaştırmaya gidiyoruz. Önce kule insansızlaşacak, otomatikleşecek, daha sonra ise tankın tamamı otonom olacak, uzaktan kumanda edilebilecek."

"Yakıt tarafında elektrikli tanklara geçilecek mi sorusu üzerine ise Murat Yalçıntaş, "Hibrit çalışmalar var. Şu anda bu (tank) içten yanmalı, dizelle çalışıyor. Ancak ileride değişen muharebe şartları bizi önce hibrite daha sonra da nereye götürürse, hidrojene mi götürecek başka bir şeye mi çalışıyoruz." dedi. 

"ALTAY Tankı, adını Kurtuluş Savaşı’nda Beşinci Süvari Kolordusu’nu komuta eden Fahrettin Altay’dan alıyor. ALTAY Ana muharebe Tankı 2018'de Almanya'nın motor ve şanzımandan oluşan güç grubu ambargosu sebebiyle seri üretime geçememişti. 3 yılın ardından Kore Güç Grubuyla bir anlaşma yapılmış ve 2 yeni ALTAY Tankı üretilerek TSK'ye teslim edilmişti. Bu arada, seri üretim için ise yerli motor kullanılması planlanıyor."

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...