Yuvanızı temizlerken kimyasalla kirletmeyin

- Güncelleme:
Yuvanızı temizlerken kimyasalla kirletmeyin

Türkiye Cumartesi Haberleri

Evlerimizde hijyene önem verirken, sağlığımızı da korumamız şart. Dört bir yanımız kimyasal ürünlerle çevriliyken doğru uygulama ile zararlarından minimum etkilenmek yine bizim elimizde.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Evlerimizde genellikle hijyenik ve sağlıklı bir ortam oluşturmak için çeşitli temizlik malzemeleri kullanırız. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu doğal içerikli malzemelerin muhtevası da değişti. “Hızlı ve etkili” kelimelerinin öne çıktığı reklamların etkisiyle market reyonlarını gezerken asla içeriğe odaklanmaz hâle geldik. Lavabolara boca ettiğimiz kimyasal içerikli temizlik malzemelerinin bedenimize, suya, toprağa ve havaya zarar verdiğinin ne kadar farkındayız? 

Bu ürünleri sağlığa en az zarar verecek şekilde kullanmak yine bizim elimizde. Temizlik yaparken ve ürün kullanırken dikkat etmeniz gerekenler şöyle:

>Kireç sökücü, çamaşır suyu gibi asidik ve alkali ürünleri asla karıştırmayın.

> Temizlik yaparken kimyasalın teninize işlememesi için muhakkak eldiven tercih edin.

Yuvanızı temizlerken kimyasalla kirletmeyin

> Herkesin hayali tertemiz ve bembeyaz çamaşırlardır. Ancak bunun için iyi temizleneceğini düşünerek fazla deterjan kullanmayın.

> Marketten alıp eve getirdiğiniz bütün temizlik ürünlerinin kullanım ve dikkat edilmesi gereken hususlar bölümünü üşenmeden okuyun.

>Banyo ve klozet temizliğinde tuz ruhu tercih etmeyin. Keskin kokusuyla nefes almayı oldukça zorlaştırır. Temas süresine bağlı olarak cilt üzerinde aşındırıcı, yaralayıcı etkisi vardır. Özellikle çamaşır suyu ile karıştırıldığında tehlikeli bir yanıcıya dönüşebilir. 

>Banyo temizliği yaparken havalandırmayı açmaya özen gösterin. Böylece kimyasalı daha az solumuş olursunuz.

> Mermer zeminlerde asidik ürün kullanmayın. 

> Sulu temizlik makinelerini her temizlikten sonra bakteri üremesine karşı çok iyi temizlemeniz gerek.

> Mutfaklarda kullanılan sprey ürünleri uzaktan uygulamamalısınız, yoksa partiküller fazla alana dağılabilir.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

> Patateslerinizin filizlenmesini engellemek için aralarına bir tane elma yerleştirmeyi deneyin.

> Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

> Evde yaptığınız tatlı ve pastaların üzerini süslediğiniz meyveler hava ile temas ettikçe kararır. Yarım limonu sıkıp içine bir yemek kaşığı su ilave ederek karıştırın. Meyveleri bu karışıma batırırsanız kararmadıklarını göreceksiniz.

> Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce deliğe parlatıcı oje damlatın. Oje, vidayı tutarak gevşemesini önleyecektir.

> Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyorsa birkaç dakika buhara tutun ve öyle giymeyi deneyin.

> Halıda yanık oluştuysa zımpara kâğıdıyla dairevi hareketler yaparak izinden kurtulabilirsiniz.

> Fermuarlı giysilerinizi çamaşır makinesinde yıkamadan önce fermuarını kapatmanız gerekiyor. Yoksa makinede fermuar dişleri zarar görebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...