Yalan ihbarlarla vatandaşın canıyla oynuyolar!

Yalan ihbarlarla vatandaşın canıyla oynuyolar!

YAŞAM Haberleri

Herkesin hayatından endişe duyduğu bu günlerde bazı kendini bilmezler, sahte ihbarla sağlık çalışanlarını yanlış yönlendiriyor. Polis bu şüphelilerin peşinde…

Sağlık çalışanları, hastalar için 7/24 amansız bir mücadele verirken bir taraftan da sahtekârlar ile uğraşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezini arayan bazı kişiler, yalan ihbarlarda bulunup ölümcül salgına yakalanmış kişilerin hayatlarıyla oynuyor. Bu şahıslar, özellikle son zamanlarda Bursa’da bulunan bir marketi adres olarak gösteriyor. Ardından ise dışarıdan ikamete gelen ambulansın fotoğrafını çekip “Virüs, bu markete de sıçradı” gibi sosyal medyada paylaşıyorlar. Zor duruma düştüklerini belirten market sorumlusu Harun Altın, bu iğrenç kurguyu tasarlayanların bir an önce bulunmasını istedi. Altun “Kasiyerimizin koronavirüse yakalandığını, market müdürümüzün de öldüğünü söylemişler. Böyle bir şey söz konusu değil. Rutin olarak temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapıyoruz. Bu kişilerden şikâyetçiyiz” dedi.

‘GOYGOYCU’YA GÖZALTI
Sosyal medyada “Bağcılar’da iki taksici ‘Sıfır tek sayı mı, çift sayı mı?’ diye kavga etti: İki yaralı’ şeklinde yalan haber yayan şahsın kimliği 24 saat geçmeden belirlendi. Şüpheli Ceyhun T. (38), İstanbul Çekmeköy’deki evinde gözaltına alındı. Emniyete götürülen şahıs “Goygoy olsun diye yaptım” sözleriyle kendisini savundu. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 günde provokasyon yapan 2 bin 977 hesap hakkında işlem yapıldığını açıkladı. Soylu "Bu dönemi provoke etmek isteyenlerin yüzde 70'i bot hesaplar. Aynı zamanda PKK, DHKP-C ve FETÖ ile bağlantıları var" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...