Habibe Nine’nin hayatı roman

Düzenleyen:
Habibe Nine’nin hayatı roman

YAŞAM Haberleri

On dört yaşında evlendi, 26 yaşında boşandı. Altı çocuk dünyaya getirdi. Maddi imkânsızlıktan dolayı iki çocuğunu evlatlık verdi.

Gaziantep’te yaşayan 70 yaşındaki Habibe Türkmen’in filmlere konu olacak hayat hikâyesi, duyanların içini acıtıyor. On dört yaşında evlendirilen Habibe Türkmen, 12 sene evli kaldığı eşinden altı çocuk dünyaya getirdi. Şiddetli geçimsizlik yüzünden eşinden boşanan kadın, maddi imkânsızlıklar yüzünden ikiz kızlarını evlatlık verdi. Hastanelerde hasta bakıcılık yaparak emekli olan ve sayısız hastanın şifaya kavuşmasına vesile olan Türkmen, şimdilerde ise bakıma muhtaç hâlde yaşıyor. Kalp, böbrek, diyabet ve tansiyon hastalığı ile mücadele eden Türkmen, yürüme kabiliyetini de kısmen kaybetti. Yatağından sadece su ve yemek yemek için kalkan Türkmen, gittiği onca doktorun hastalığına çare bulamadığını söyledi. Dört evladının da durumlarının iyi olmadığını ifade eden Türkmen “Önce Allah’tan sonra Cumhurbaşkanı’mdan yardım bekliyorum, beni doktora götürürlerse çok dua ederim” dedi. Resul Yanbul GAZİANTEP İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...