Saray'ın halısı hazır

Düzenleyen:
Saray'ın halısı hazır

YAŞAM Haberleri

Sultan II. Abdülhamid Han döneminde yaptırılan Yıldız Şale’nin yenilenen dev halısı, tarihî salonda yerini almaya hazır.

1 numaralı tören salonuna ait 468 metrekarelik Hereke halısının 2018’de başlayan restorasyonu tamamlandı. Bordürleri dışında 248 metrekare ile “Türkiye’nin en büyük yekpare dokuması” olma özelliğini taşıyan tarihî halıda son olarak tesviye ve rötuş işlemleri yapıldı. Halının restorasyonunu yapan ekibin ustaşı Mustafa Köksal “İlk önce saraydan çıkardık. 500 metrekarelik özel bir havuzda yıkadık. İki ay içerisinde halıyı kuruttuk. Toz alma işlemleri de tamamlandıktan sonra naklettik” dedi.

Ustalardan Halil Telli de tığ, makas, iğne, çekecek, cımbız, kerpeten ve pense gibi aletlerle tabii kök boyalarıyla renklendirdikleri ipleri işlemlerde kullandıklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...