Afyonkarahisar'da 5 çuval kaçak salyangoz ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Afyonkarahisar'da 5 çuval kaçak salyangoz ele geçirildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar'da gıda ürünü olarak ihraç edilmek üzere toplanan 5 çuval kaçak salyangoz ele geçirildi. Operasyonda bulunan kilolarca salyangoz doğaya bırakıldı.

Afyonkarahisar'da polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri evde çuvallar içerisinde salyangozlar ile karşılaştı. Polis, olay üzerine Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Kontrol ekipleri çuvallar içerisinde bulunan salyangozlara el koydu. Ardından evde bulunan ve çuvalların sahibi olduğu öne sürülen ve ismi açıklanmayan şahıs hakkında kaçak avcılık yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca tutanak tutuldu. Ekipler ardından el koydukları 5 çuval içerisindeki salyangozları kamyonete yükleyerek olay yerinde ayrıldı. Ele geçirilen salyangozlar daha sonra kent merkezi çıkışındaki bir alanda doğaya salındı. 

Afyonkarahisar'da 5 çuval kaçak salyangoz ele geçirildi

PİYASA DEĞERİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Yakalanan salyangozların Çin ve Japonya gibi bazı ülkelere gıda ürünü olarak ihraç edilmek üzere toplandığı öğrenildi. Salyangozların bazı işleme tesislerine kilogramı 6-7 liradan satıldığı ve ardından salyangozların sıcak su ile haşlandıktan sonra ihraç edildiği kaydedildi.

Ele geçirilen salyangozların piyasa değerinin ise yapılacak soruşturma kapsamında netlik kazanacağı öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...