Son dakika: Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Son dakika: Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

YAŞAM Haberleri

SON DAKİKA: İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti. Acı haberi Gündoğdu'nun akrabası sosyal medya üzerinden paylaştı.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti. Daha önce kalp ameliyatı olan ve kalbine stent takılan Oğuz Gündoğdu'nun sabah saatlerinde kaldığı hastanede fenalaştığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Gündoğdu'nun yeğeni sosyal medya hesabından üzen haberi paylaştı. Paylaşımında ise "Eniştem, deprem uzmanı Doçent Doktor Oğuz Gündoğdu'yu maalesef kaybettik. Ruhu şad olsun" ifadelerine yer verdi.

Son dakika: Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

OĞUZ GÜNDOĞDU KİMDİR?

Oğuz Gündoğdu, alanında uzman bir isimdi. Depremle ilgili uyarılar yaparak her kesimden insanı bilinçlendirmeyi hedefliyordu. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile tanınıyordu. 1999 Gölcük Depremi sırasında da aktif olarak sahada görev yapmıştı. Emekli olmasından sonra da Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaptı. Dr. Oğuz Gündoğdu, öte yandan çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...