Altyapıdan çıkan su boruları şaşkına çevirdi! Her biri kanserojen madde içeriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Altyapıdan çıkan su boruları şaşkına çevirdi! Her biri kanserojen madde içeriyor

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kırıkkale'de altyapıdan çıkarılan ve insan sağlığını açık bir şekilde tehdit eden asbest su boruları görenleri şaşkına çevirdi.

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi, ilçedeki 60 yıllık altyapı problemini ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yaptı. Altyapıdan çıkarılan kanserojen madde içeren asbest su borularının yerine yeni nesil borular döşendi, borular ev ve iş yerlerine bağlandı.

Altyapıdan çıkarılan ve görenleri şaşkına çeviren asbest borular ise bir alışveriş merkezinde sergilendi. Vatandaşların sağlığını tehdit eden borular görenleri şoke ederken, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ise yapımı tamamlanan altyapı çalışmalarında 385 kilometre kazıldığını söyledi.

"GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATTIK"

Vatandaşların sağlığı için ilçede 60 yıldır süren altyapı problemini ortadan kaldırdıklarını söyleyen Türkyılmaz, "Bugün sergi sebebimiz Yahşihan’ın 60 yıllık sıkıntısı olan altyapıdan çıkarttığımız su borularını ifşa etmek. Bir belediye başkanı için en zor karar altyapıya girmektir. İlçemizi 385 kilometre kazdık. Gecemizi gündüzümüze kattık, şehrimizin altını üstüne getirerek altyapıyı tamamladık" dedi.

ASBESTTEN YENİ NESİL BORULARA DÖNÜŞ

Kanserojen madde içeren asbest boruların yerine yeni nesil borular takıldığını ifade eden Türkyılmaz, "Asbest borular vardı. Asbest demek 70'li ve 80'li yıllarda kanserojen içeren borulardı. Biz yeni nesil düktil borulara döndük. Web sayfamızdan vatandaşlarımız istediği anda depolarımızın doluluk oranını görebiliyor. Yağmur suyu olsun kanalizasyon olsun içme suyu olsun 21’inci yıla göre yeni sisteme geçtik" ifadelerini kullandı.

Altyapıdan çıkan su boruları şaşkına çevirdi! Her biri kanserojen madde içeriyor

ASBEST NEDİR?

Asbest (asbestos) ya da amyant, lifli yapıda kanserojen bir minerale verilen addır. Halk arasında ak toprak, çorak toprak, gök toprak, çelpek, höllük veya ceren toprağı gibi isimlerle de bilinmektedir.

Gemi, inşaat, otomotiv gibi pek çok alanda kullanılan asbest, doğru kullanılmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisi olarak biliniyor.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...