Bu hafta kar yağacak mı? 'Kışlıkları kaldıranlar varmış, kaldırmasın' diyerek uyardı! Meteoroloji'den 5 günlük tahmin (23 Ocak 2023 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Yeni hafta başladı, gözler Meteoroloji'nin açıklamalarında. Bu hafta kar yağacak mı, İstanbul'da kar etkili olacak mı merakla beklenirken, Meteoroloji 5 günlük hava tahmin haritasını paylaştı. Bu hafta sıcaklıklar düşecek, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak etkili olacak ancak kar yağışı beklenmiyor. Uzmanlar hafta sonuna dikkat çekerek sıcaklıkların daha da düşeceğini ve kar yağışının kapıda olduğunu belirttiler. İşte 23 Ocak 2023 hava durumu tahminleri...

Meteoroloji açıkladı, 'bu hafta hava nasıl olacak' sorusunun cevabı belli oldu. 5 günlük hava tahmin haritasını paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) havaların bugün açık ve bulutlu geçeceğini, yarından itibaren ise sıcaklıklarda keskin bir düşüş yaşanacağını belirtti. Soğuk hava tüm yurdu etkisi altına alacak, İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere pek çok kent beyaz örtü ile buluşacak. Uzman isimler ise perşembe gününü işaret etmeye devam ederek "Kış bitmedi. Ay sonundan itibaren kışın geri döneceğine dair güçlü sinyaller alıyoruz" ifadelerini kullandılar. İşte il il hava durumu tahminleri...

23 OCAK (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.

Bu hafta kar yağacak mı? 'Kışlıkları kaldıranlar varmış, kaldırmasın' diyerek uyardı! Meteoroloji'den 5 günlük tahmin (23 Ocak 2023 hava durumu)23 Ocak 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Haftanın ilk günü güneşli ve açık bir hava yurt genelinde etkisini hissettirecek, sıcaklıklar ise yine mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Önümüzdeki günlerde ise sıcaklıklarda yaşanan düşüşle birlikte sağanak ve kar yağışı kendisini gösterecek. İstanbul'da sıcaklık bugün 14, yarın 11, Çarşamba günü ise 10 dereceye kadar düşecek.

Çarşamba günü Doğu Karadeniz'de etkili olması beklenen sağanak Perşembe günü Marmara ve Kıyı Ege çevresinde görülecek. Cuma günü ise Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağış bekleniyor.

Kar yağışı ise bu hafta beklenmiyor. İç ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde görülebilecek olan kar, önümüzdeki hafta İstanbul dahil birçok kentte etkili olabilir. Uzman isimler uyarılarını peş peşe sıralamaya devam ediyorlar...

Bu hafta kar yağacak mı? 'Kışlıkları kaldıranlar varmış, kaldırmasın' diyerek uyardı! Meteoroloji'den 5 günlük tahmin (23 Ocak 2023 hava durumu)27 Ocak 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

"SICAKLIKLAR AZALACAK, YAĞIŞ PERŞEMBE GÜNÜ GELECEK"

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından takipçilerine bilgi vermeye ve uyarmaya devam ediyor. Günün hava durumu gelişmelerine dair paylaşımda bulunan Prof. Dr. Şen, "Bugün Pazartesi Türkiye'de yağış yok. Rüzgar poyraza dönüyor sıcaklıklar 1-2 C azalarak hafta ortası ortalamaya dönecek. Yağış Perşembe günü gelecek, batıda yağmur anadolunun iç kesimlerinde karla karışık yağmur yapar" dedi.

"KIŞ BİTMEDİ, GÜÇLÜ SİNYALLER ALIYORUZ"

Hava Forum Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, "Kıştan ümidini kesenler var, kesmesin. Kışlıkları kaldıranlar varmış, kaldırmasın. Kış bitmedi. Ay sonundan itibaren kışın geri döneceğine dair güçlü sinyaller alıyoruz. Şubat ve Mart aylarında bambaşka bir kış konuşabiliriz" ifadeleri yer aldı.

BAZI İLLERİMİZDE GÜNÜN HAVA DURUMU

ANKARA °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 14°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

EDİRNE °C, 15°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KOCAELİ °C, 18°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

ADANA °C, 21°C
Az bulutlu

ANTALYA °C, 19°C
Az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

BOLU °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 13°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

TRABZON °C, 14°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ERZURUM °C, 5°C
Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 13°C
Az bulutlu

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...