Dünyanın en uzun genci 228 cm boyuyla Guinness’e girdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Dünyanın en uzun genci 228 cm boyuyla Guinness’e girdi

YAŞAM Haberleri  / Haber Merkezi

15 yaşındaki Olivier Rioux, dünyanın en uzun genci olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Okulundaki basketbol takımının vazgeçilmezi olan 2 metre 28 cm boya sahip genç, gelişim çağında olduğu için daha da uzayacak.

ABD’nin Florida eyaletinde IMG Academy basket takımının yıldızı Olivier Rioux, 15 yaşında olmasına rağmen 228 santim uzunluğunda. Kanadalı Rioux, dünyanın en uzun genci olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

DAHA DA UZAYACAK

IMG Academy, öğrencilerinin Guinness’e girmesini, internet sitelerinden, “Her öğrenci sporcumuz bir üst seviyeye çıkmak için çabalar ama Olivier Rioux farklı bir şekilde yeni zirvelere ulaşıyor” ifadesini kullandı. Rioux, büyüme çağında olduğu için boyu daha da uzayacak. Diğer oyuncular, takımında pivot olarak görev yapan Rioux’un yanında küçücük kalıyor.

Dünyanın en uzun genci 228 cm boyuyla Guinness’e girdiSokakta da ilgi odağı olan genç ile fotoğraf çektirmek isteyenler sıraya giriyor.

BOYU SEBEBİYLE EVİN TAVANINI YÜKSELTTİLER

Anne ve babası, Rioux rahat etsin diye evin tavanını yükseltti, masa ve lavaboların yüksekliğini artırdı. Yetenekli basketbolcu, potayı rakip oyunculara kapatmasının yanı sıra üç sayılık atışlarda da etkili. Rioux’un tahmin edileceği gibi en büyük hedefi, günün birinde NBA’de oynamak.


Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...