Mantar toplarken buldu...Ne olduğu hala çözülemedi: Gram başına 200 dolar teklif verildi ama yine de satmadı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Malatya’da bir vatandaş mantar toplamak için gittiği dağda daha önce pek görülmemiş taşlar gördü. Dikkatini çeken taşları yanına alan vatandaş bunları eve götürdü ve 1 yıldır saklıyor. Taşların ne olduğu konusunda pek bir fikir yok ancak bu taşların gramına 200 dolar teklifi. Bu teklifi vatandaş reddetti ve ne olduğunu öğrenmek istediğini söyledi.

Malatya’da yaşayan Osman Ünver, bundan yaklaşık 1 yıl öncesine kadar arkadaşları ile gittiği Beydağ’ında mantar toplarken diğer taşlardan farklı bazı taşları fark etti. İrili ufaklı taşları yanına alan Ünver, eve geldiğinde bu taşları yıkarken içerisinden sakız kıvamından sıvı geldiğini fark etti. Elindeki taşların değerli olabileceğini ve hatta meteor taşı olma ihtimalini düşünerek işi bilen bazı kişilere taşı gösterdi.

Mantar toplarken buldu...Ne olduğu hala çözülemedi: Gram başına 200 dolar teklif verildi ama yine de satmadı

GRAMINA 200 DOLAR TEKLİF VERİLDİ

Taşın meteor taşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu öğrenen Ünver, “Geçen sene bu işlerden bir aracı arkadaşa 200 dolar gramına veririz dediler. Bende vermedim ve halen elimde taşlar. Ne olduğunu tam öğrenmek istiyorum” dedi.

'TAŞIN İÇİNDEN ÇIKARILANLAR SONRASI BAŞIM AĞRIDI'

Taşların içerisindeki sıvıyı çıkardığında o gün kendisinde baş ağrısı olduğunu söyleyen Ünver, “Taşları bulduğum yer zirve olduğu için orası yazın ortasına kadar kar altın da oluyor. Hava sıcaklığı da en fazla 25 derece olduğu için bu taşların güneşten yanma nedeniyle bu şekilde olma ihtimali yok. O yüzden bu taşların değerli taşlar olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...