Galatasaray’dan muhteşem dönüş

A -
A +

Türkiye’de de -İspanya’daki gibi- futbol oynanıyor hem de sahada Fatih Hoca’m. Yeter ki; polemiklerden beslenmek yerine doğru düşüncelerle donan ve işine odaklan. Bunu başardığında dün geceki gibi sonuç muhteşem oluyor Hoca’m.
Dedikodu (cadı) kazanında boğulma Hoca’m... Futbol böyle bir oyun. Dün iyi düşünüp, güzel planladın ve koç gibi 3 puanı aldın, hem de deplasmanda. Tebrikler.
İtiraf edeyim; bu senin eserin, senin farkın Fatih Hoca’m.
Ne bir yorgunluk emaresi ne de yılgınlık ifadesi vardı dün Galatasaray’da. İlk yarı Aslan gibi kükredi Gaziantep’te.
Hem de diri, istekli ve muhteşem bir dönüşü başaran takım görüntüsü içinde.
Baştan sona üstündü Galatasaray... Belli ki; Terim, Şampiyonlar Ligi’ndeki Real Madrid hezimetinin izlerini silmek adına Galatasaray’ın lige dönüşü muhteşem olsun istiyordu.
Sistem; başlangıç olarak 3-5-2’ydi, bu ne demek? Galatasaray’ın “Gaziantep ne kadar çetin olursa olsun biz buraya galibiyet için geldik” kararlılığıydı bu. Tabii ki, aynı zamanda Terim’in o özlenen “kazanan teknik adam duruşuydu” bu. Hem de şartlar ne denli ağır olursa olsun, o engin karakterin polemiklerden arınmış tavizsiz ve pozitif enerjiyle sahaya yansımasıydı bu.
Nitekim o sağlam duruş Andone’nin sakatlanıp, Babel’in oyuna girmesiyle kırılma göstermek yerine daha da güç kazandı, 4-3-3’e dönüşen oyun yapısında. Önde Âdem Büyük, Babel ve Feghouli üçlüsü uyumlu bir görüntü verdi. Kanatlardan Emre Taşdemir ve Mariano’nun zaman zaman da Lemina’nın pas oyunuyla buna destek vermesi ‘Takım bütünlüğü’nün ders olarak güzel bir sunumuydu.
Nitekim meyvesini de ilk 20’de şık ve şok bir golle verdi. Galatasaraylılar için düğün bayram oldu, Ömer Bayram’ın harika füzesi… Ömer’in karnesinde üç asist bir gol var. Ne de olsa yerli malı yurdun malı. Tıbkı Feghouli’yi gole koşturan Emre Taşdemir gibi. Ki, o golün hazırlığında da Ömer Bayram var.
Özetlersek; Dijilobodji, Chibsah, Güray ve Twumasi gibi etkili isimlerin yer aldığı Gaziantep karşısında harika bir futbolla, deplasmanda koç gibi 3 puan alarak muhteşem bir dönüşe imza attı Galatasaray. Bu hava ile kanaatim o ki, artık zirvenin en kuvvetli adayı olur.

MAÇIN ADAMI: Ömer Bayram

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.