Husumetlisine intikam pususu: Sevgilisini tuzağa yem yapmış
Kocaeli’de geçen yıl saldırıya uğrayan Fırat O’nun “organize intikam tuzağına” düştüğü ortaya çıktı. Üç kuzen, öldürülen yakınlarının intikamını almak için yaptıkları planda Fırat O’yu tuzağa çekmek için Emrah B’nin sevgilisini kullanıldı, tetiği de Ordu’dan getirilen kiralık katil çekti.
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, 2016'da öldürülen Abdullah Güncan'ın intikamı amacıyla Fırat O.'ya (26) yönelik organize saldırı davasında iddianame kabul edildi.
- Fırat O.'nun, saldırıdan yaralı kurtulduğu ve İstanbul'da 2016'da öldürülen kuzeni Abdullah Güncan'ın intikamı için organize saldırıya uğradığı belirtildi.
- İddianamede, firari şüpheli Emrah B. ile Devran G. ve Salih G.'nin, Emrah B.'nin kız arkadaşı Kamer Y.'yi Fırat O.'yu olay yerine çağırmak için kullandığı, tetikçi Taner A.'nın ise Ordu'dan İzmit'e çağrılıp Kamer Y. tarafından karşılandığı yer aldı.
- Olaydan bir gün önce Devran G, Salih G, Kamer Y, ve Taner A.'nın olay yerinde keşif yaptığı, olay günü Kamer Y.'nin aracıyla Taner A.'yı olay yerine götürdüğü ve Taner A.'nın Fırat O.'nun aracına 11 el ateş ederek İstanbul'a kaçtığı vurgulandı.
- Kasten öldürmeye teşebbüs aşamasında kalan eylem nedeniyle silahı kullanan sanık Taner A. için 9 yıldan 15 yıla kadar, azmettirdikleri belirtilen Emrah B, Devran G. ve Salih G. için de ayrı ayrı 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
- Lojistik destek ve araç temini sağladıkları tespit edilen Kamer Y. ile Erol N. hakkında ise ayrı ayrı 4 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 11 Mayıs 2025’te seyir hâlindeki araca düzenlenen saldırıdan yaralı kurtulan Fırat O’nun (26), İstanbul’da 2016 yılında öldürülen kuzeni Abdullah Güncan’ın intikamı için organize saldırıya uğradığı ortaya çıktı.
Vakanın Kocaeli 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamesinde mağdur Fırat O’nun Güncan cinayetinden ceza aldığı belirtildi. İddianamede, firari şüpheli Emrah B. ile Devran G, ve Salih G’nin iş birliği yaparak Emrah B’nin kız arkadaşı Kamer Y’yi Fırat O’yu olay yerine çağırmak için kullandıkları, tetikçilik için anlaşılan Taner A’nın olaydan birkaç gün önce Ordu’dan İzmit’e çağrılıp Kamer Y. tarafından karşılandığı belirtildi.
Kastamonu’da cinayet! Baba tetiği çekti, oğlu hayatını kaybetti
Olaydan bir gün önce Devran G, Salih G, Kamer Y, ve Taner A’nın olay yerinde 3 kez keşif yaptığı, olay günü Kamer Y’nin Erol N’ye ait aracı alarak Taner A’yı olay yerine götürdüğü ve Taner A’nın müştekinin aracına 11 el ateş ederek İstanbul’a kaçtıkları vurgulandı. İddianamede, eylemin kasten öldürmeye teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle silahı kullanan sanık Taner A. hakkında 9 yıldan 15 yıla kadar hapis, olayı planlayarak azmettirdikleri belirtilen şüpheliler Emrah B, Devran G. ve Salih G, hakkında da ayrı ayrı 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Olayda lojistik destek ve araç temini sağlayarak suça yardım ettikleri tespit edilen şüpheliler Kamer Y. ile Erol N. hakkında ise ayrı ayrı 4 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.
