Banvit kadrosuna Klemen Prepelic'i kattı

/ Kaynak: İHA
Banvit kadrosuna Klemen Prepelic'i kattı

BASKETBOL Haberleri  / İHA

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit Basketbol, dış transferde Klemen Prepelic ile anlaştı.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit Basketbol, dış transferde Klemen Prepelic ile anlaştı. nbsp;Geçtiğimiz sezonu Slovenya'nın Union Olimpija takımında geçiren genç oyuncu ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşma sağlanması ile birlikte Prepelic ile 2+1 senelik sözleşme imzalandı. 1.91 metre boyunda ve 21 yaşındaki genç oyuncu basketbol otoriteleri tarafından, Avrupa Basketbolunda önemli yıldız adaylarından biri olarak gösteriliyor. nbsp;Prepelic, Slovenya'nın Maribor takımında başladığı profesyonel kariyerinde, 2010 yılında transfer olduğu ve iki sezon formasını giydiği Helios Domzale takımı ile 2011-2012 senesinde Adriyatik Liginde gösterdiği performansla 14,2 sayı 3,1 asist ortalaması ile dikkatleri üzerine çekmişti. Başarılı oyuncu 2012-2013 sezonunda 3 senelik sözleşme imzaladığı Union Olimpija takımı ile Euroleague'de 8.8 sayı, 2.0 asist ortalamaları ile mücadele etti. nbsp;Şu an Slovenya A Milli Takım kadrosunda bulunan Klemen Prepelic 2012 senesinde Slovenya'da düzenlenen Ümitler Avrupa Şampiyonasında turnuvanın en iyi beşine seçilme başarısını göstermiş, grup maçlarında da Türkiye Ümit Milli Takımı karşısında 29 sayı 4 asist ile Slovenya'nın galibiyetinde başrol oynamıştı.
Avrupa transfer piyasasında da büyük ilgi çeken transfer sonrası açıklamalarda bulunan Banvit BK Genel Menajeri Turgay Çataloluk, 'Avrupa Basketbolunun yükselen değerlerinden biri olan Klemen Prepelic ile son sene opsiyonu bizde olmak kaydı ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek," Yaşı her ne kadar genç olsa da geçen sene ki Euroleague tecrübesi ve basketbol potansiyeli ile önemli katkısı olacaktır. Birlikte geçireceğimiz 3 senelik sürecin Prepelic'in bireysel gelişimi açısından da çok faydalı olacağını düşünüyorum'" şeklinde konuştu.
BASKETBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...