Buğra Kavuncu kimdir, nereli? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu hayatı ve biyografisi || Buğra Kavuncu İstanbul

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Buğra Kavuncu kimdir, nereli? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu hayatı ve biyografisi || Buğra Kavuncu İstanbul

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir? Buğra Kavuncu kaç yaşında, nereli? Buğra Kavuncu'nun mevcut mesleği nedir, evli mi? Buğra Kavuncu seçim vaatleri nedir? İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu'nun hayatı ve biyografisi

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir? Buğra Kavuncu kaç nereli, kaç yaşında? 

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nde 1997 yılında tamamladı. 

İş hayatına Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı. Kısa sürede başarıyı yakalayan Buğra Kavuncu, 1997 yılında USTA LLP'yi kurdu. Yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketi Orta Asya'da büyüdü. Kavuncu, 2008 yılında kendi kurduğu şirketini sattı ve 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'da Genel Müdür olarak görevler üstlendi. Aynı şirkette 2010 yılında pazar direktörü olarak İsviçreye, 2012-2016 yılları arasındada Türkiye'ye yerleşti. 2016 Ocak ayı ile 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO olarak çalıştı. 

Buğra Kavuncu siyasi hayata 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'de başladı. 2018 yılında İYİ Parti Genel Kurul Üyeliğine seçilen Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022'de İyi Parti İl Başkanlığı görevinden ayrıldı. 2023 yılında İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı görevini üstlendi. 2023 Genel seçimlerinde 28. dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili oldu. Buğra Kavuncu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi. 

Evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce, Rusça ve Kazakça bilmektedir. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...