Dışişleri Bakan Yardımcılığına atanan Yasin Ekrem Serim kimdir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dışişleri Bakan Yardımcılığına atanan Yasin Ekrem Serim kimdir?

Biyografi Haberleri

Resmî Gazete’de yayınlanan Bakan Yardımcıları kararı ile Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine Yasin Ekrem Serim getirildi. Yasin Ekrem Serim’in göreve gelmesinden sonra arama motorlarında “Yasin Ekrem Serim” kimdir sorusu araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Bakan Yardımcıları atamaları Resmî Gazete’de yayımlandı. 21 Haziran 2023 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 2023/308 sayılı karar ile Yasin Ekrem Serim Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Yasin Ekrem Serim’in göreve gelmesinden sonra pek çok kişi arama motorlarında “Yasin Ekrem Serim kimdir?” sorunun yanıtını aradı. Yasin Ekrem Serin uzun yıllar boyunca Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nde Ardından iki yılı aşkın süredir Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. İşte Yasim Serim’im merak edilen biyografisi…

Dışişleri Bakan Yardımcılığına atanan Yasin Ekrem Serim kimdir?

YASİN EKREM SERİM KİMDİR?

Yasin Ekrem Serim 27 Mart 1986 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesinde dünyaya geldi. Yasin Ekrem Serim Girne Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra İngiltere’de University of Westminster’da Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yasin Ekrem Serim Harvard Kennedy School’un Müzakere ve İletişim Teknikleri eğitim programlarına da katıldı.

Yasin Ekrem Serim, Dışişleri Bakanlığı olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşta görev aldı. Serim, Dışişleri Başkanlığı bünyesinde New York’da Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı gibi üst düzey kurumlarda çalıştı.

YASİN EKREM SERİM’İN BABASI MAKSUT SERİM KİMDİR?

Yasin Ekrem Serim, Başiskeleli Maksut Serim’in oğludur. Maksut Serim Vakıfbank’ta memur, şef, müdür yardımcısı, müdür ve genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek Başbakanlığı gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan Maksut Serim, halen Türkiye Halk Bankası AŞ Yönetim Kurulu üyesidir. Maksut Serim 1955 yılında İzmit’te doğmuştur.

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...