Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu kimdir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu kimdir?

Biyografi Haberleri

21 Haziran 2023 tarihli Resmî Gazete’de açıklanan atama kararlarına göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine Zekeriya Çoştu getirildi. Gerçekleşen atamanın sonunda pek çok kişi “Zekeriya Çoştu kimdir?” sorusunun yanıtını aradı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023/308 sayılı kararı ile Bakan Yardımcıları ataması gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda pek çok görev alan Zekeriya Çoştu yapılan atamalar ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı görevine getirildi. Çeşitli kurum ve kuruşlarda da görev alan alan Zekeriya Çoştu, Bakan Yardımcısı olduktan sonra arama motorlarında en çok aratılan isimlerden birisi oldu. Peki, Zekeriya Çoştu kimdir? İşte detaylar…

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu kimdir?

ZEKERİYA ÇOŞTU KİMDİR?

Zekeriya Çoştu, 1985 yılında Çorum’da doğdu. 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türk Hava Yolları’nın bir diğer markası olan Anadolu Jet markasında gelir yönetimi, üretim planlama, pazarlama ve operasyon birimlerinde yöneticilik gibi görevler üstlendi. Zekeriya Çoştu ticari ve kurumsal strateji planlama süreçleri ile yurtiçinde ve yurtdışında stratejik iş birliği projelerinde yer aldı. 10 yıl Türk Hava Yolları’ndan çalıştıktan sonra TRT’de kurumsal strateji danışmanlığı görevinde bulundu.

2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Proje Yönetim Ofisi Direktörü olarak görev aldı. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında, Türkiye’de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve teknoloji ekosisteminin geliştirilmesine yönelik süreç ve projelerde yer aldı.

5 Ağustos 2020 tarihinde Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü görevini yürütürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 21 Haziran 2023 tarihli 2023/308 sayılı atama kararları ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı görevine getirildi.

Zekeriya Çoştu, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...