Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay kimdir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay kimdir?

Biyografi Haberleri

Bakan Yardımcıları atamaları Resmî Gazete’de yayımlandı. Şuay Alpay yeniden Millî Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak göreve getirildi. Şuay Alpay’ın göreve gelmesinden sonra arama motorlarında Şuay Alpay kimdir? sorusu araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Bakan Yardımcıları atamaları Resmî Gazete’de yayımlandı. Yapılan atamalardan sonra Milli Savunma Bakanlığı'nda görev alacak bakan yardımcılarıda belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı içerisinde daha öncede bakan yardımcılığı yapan Şuay Alpay'da yer aldı. Alpay, 2015 yılında Milli Savunma Bakan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Çıkan karar ile Şuay Alpay yeniden Milli Savunma Bakan Yardımcısı oldu.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay kimdir?

ŞUAY ALPAY KİMDİR?

Şuay Alpay 1960 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1986-1988 yılları arasında Van Hakimliği görevinde bulundu. Alpay daha sonra 1991 yılına kadar Ceza ve Hukuk Mahkemelerinde görev aldı. 1992 yılından itibaren serbest avukat olarak çalıştı. Şuay Alpay aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik görevlerinde yer aldı.

Şuay Alpay TBMM’de 24. Ve 25.dönem Elâzığ Milletvekili olarak görev aldı. Milletvekili olarak görev aldığı dönemlerde Anayasa Komisyonu, Adalet Komisyonu Üyeliği, Türkiye Kamerun Dostluk Grubu Başkanlığı, Türkiye Azerbaycan Dostluk Grubu Başkan Vekilliği gibi görevler üstlendi. Şuay Alpay AK Parti Genel Merkez MKYK üyeliği, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde yaptı.

Şuay Alpay 10 Haziran 2020 tarihi itibariyle TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini yürütmeye devam ediyor.

30 Aralık 2015 tarihinde 2015/684 sayılı karar ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak atanan Şuay Alpay 21 Haziran 2023 tarihinde çıkan 2023/308 sayılı karar ile yeniden Milli Savunma Bakan Yardımcısı oldu.

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...