Mehmet Bilgin kimdir? CHP Nevşehir Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli? Hayatı ve biyografisi!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mehmet Bilgin kimdir? CHP Nevşehir Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli? Hayatı ve biyografisi!

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçimlere kısa süre kala CHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bilgin merak edildi. Arama motorlarında ise Mehmet Bilgin kimdir? CHP Nevşehir Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli? sorularına yanıt aranmaktadır.

CHP adaylarını açıklamaya devam ederken vatandaşlar Mehmet Bilgin kimdir? CHP Nevşehir Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli? sorularının yanıtını merak ediyor. Yerel seçime az bir süre kala gündemde yer alan isim hakkında detaylar haberimizdedir.

MEHMET BİLGİN KİMDİR?

1954 yılında Gümüşhane'nin İncesu Köyü'nde dünyaya geldi. Babası Trabzon'un muhtelif köylerinde imamlık yapan bir din adamıydı. Bu yüzden ilkokula Trabzon / Arsin'in bir köyünde başladı.

1962 yılında Bursa'ya göç ettiler. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamladı. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik görevini Nevşehir Komando Taburu'nda tabip asteğmen olarak yerine getirdi. Askerlik sonrası Nevşehir'de serbest diş hekimi olarak çalışmaya başladı. 40 yılı aşkın bir süredir başta sağlık olmak üzere eğitim, spor ve toplumsal sorumluluk alanlarında bölgenin kalkınması için etkin bir biçimde çalışmalar sürdürüyor. Ürgüp Atatürkçü Düşünce Derneği’nde Kurucu Üye ve Yöneticilik, Nevşehir İli Kalkınma, Üniversite Yapma, Yaşatma Vakfı’nda Kurucu Üyelik, Nevşehir Eğitim Vakfı’nda Kurucu Üye, Nevşehir Jandarma Vakfı Kurucu Üye, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcılığı, Nevşehir Jandarma Asayiş Vakfı Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, Nevşehir Çevre Vakfı Nevşehir İl Milli Eğitim Komisyonu, Nevşehir II Sosyal Hizmetler Komisyonu, Nevşehir II Çevre Komisyonu, Nevşehir İl Turizm Komisyonu, Altınyıldız Koleji Okul Aile Birliği Başkanı, Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı, Nevşehirspor profesyonel yöneticilik (5 yıl), Nevşehir amatör Emniyetspor Kulüp Başkanlığı (11 yıl), Yıldırımspor Kulüp Başkanlığı (3 yıl) yapmıştır. 2015'de katıldığı CHP'de 4 dönemdir sürdürdüğü il başkan yardımcılığı görevinden aday adayı olabilmek için istifa etti. 2018'de partinin Nevşehir sıra milletvekili adayı olarak onurlandırıldı. Maddi ve manevi desteklerden dolayı parti tarafından plaket ile ödüllendirildi. Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Samsun, Bursa, İzmir, İstanbul, Adapazarı, Kocaeli, Zonguldak ve Erzincan'a yayılmış geniş bir ailenin lideri olarak kabul görüyor. En büyük gururu; yetiştirme yurtlarından alıp tüm eğitimleri, askerlikleri, istihdam edilmeleri ve evliliklerine kadar sorumluluklarını üstlendiği evlatlarıdır. Diş Hekimi Nilüfer Bilgin ile evliyi olan ve Yüksek mimar ve bilişim sistemleri uzmanı olarak çalışan iki oğlu vardır.

Mehmet Bilgin Vaatleri

Mehmet Bilgin 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandığında şöyle dedi “Görev insanları zor dönemlerin olağanüstü koşullarında kendilerini belli ederler. Bizi cumhuriyet hazinesinden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlar ile kuşatılmış durumdayız. Bu kuşatmayı kırabilmek, yeniden Kuvayi milliye ruhunu yaşayabilmek için muhtaç olduğum kudretin damarlarımda dolaştığını hissediyorum.

Ve bedbahtlara karşı sürdürdüğünüz savaşımda tüm varlığımla yanımızda olduğumu ve olacağımı, bunu bir görev olarak kendime kazıdığımı bilmenizi gönülden rica ediyorum.” 

Daha sonra seçim için yola koyulan Bilgin Tarım fuarında Tarım camiasını, Turizim camiasından HANEM Harun ÖZÜDOĞRU’yu, Saadet Partisi il Başkanı Sn Ali Merve Işık’ı ziyaret ederek çalışmalarına başladı.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...