Muhammed Rıza Yalçınkaya kimdir? CHP Bartın Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Muhammed Rıza Yalçınkaya kimdir? CHP Bartın Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart seçimlerine yaklaşmamızla beraber vatandaşlar arama motorlarında ise CHP Bartın Belediye Başkan adayı aratıldı. Peki, Muhammed Rıza Yalçınkaya kimdir? CHP Bartın Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli?

CHP yerel seçim hazırlıklarına devam etmekte. Vatandaşlar ise adayları araştırıyor. En çok merak edilenler arasında ise Muhammed Rıza Yalçınkaya kimdir? CHP Bartın Belediye Başkan adayı kaç yaşında, nereli? soruları yer aldı.

MUHAMMED RIZA YALÇINKAYA KİMDİR?

23 Kasım 1955 tarihine Zonguldak’ta dünyaya gelen Muhammed Rıza Yalçınkaya, üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinden mezun oldu. Amasra Taşkömürü Müdürlüğünde teknik uzman ve baş mühendislik yaptı. Makine Mühendisleri Odası Bartın İl Başkanlığı görevini yapan Yalçınkaya, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü.

 19 Nisan 1999’da Bartın Belediye Başkanlığına seçilen Yalçınkaya iki dönem bu görevi sürdürdü. 2005 yılında ‘’Yılın Belediye Başkanı’’ ve 2006 yılında Doğru Haber Gazetesi ‘’Yılın Adamı’’ ödüllerini aldı

 2007 Genel Seçimlerinde CHP Bartın milletvekili olarak meclise girdi. 2011 yılında tekrar milletvekili seçilen Yalçınkaya 24. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi oldu. 2015 yerel seçimlerinde tekrar CHP Bartın milletvekili seçilen Yalçınkaya halen TBMM İçişleri Komisyonu Üyesidir.

MUHAMMED RIZA YALÇINKAYA'NIN VAATLERİ NEDİR?

2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde Bartın Belediye Başkan Adayı seçilen Muhammed Rıza Yalçınkaya ‘’Yaşanabilir Bartın’’ vizyonuyla yerel halkı, kurumları, sanayicileri ve esnafları ziyaret ederek projelerini paylaşmakta. Gençlerin ön planda tutulacağı bir belediye anlayışını benimseyerek şehrin geleceğini şekillendireceğini belirtmekte. Belediyeden işçi çıkartmayı planlamadığını toplumun bütün kesimleriyle şeffaf bir şekilde yöneterek şehri daha yaşanılabilir yer haline getirme gayretinde olacağını belirtmiştir. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...