- "Refah'a saldırı olursa..."
57 dakika önce

AB'den İsrail'e uyarı... Refah'a saldırıları derhal durdurun!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e Gazze'nin Refah kentindeki kara saldırılarını derhal durdurma çağrısı yaparak, aksinin AB-İsrail ilişkilerine "ağır bir baskı" getireceğini bildirdi.
 - "Bölgenin lideri ve tarihi dostumuz"
1 saat 57 dakika önce

Ukrayna'dan Türkiye'ye övgü dolu sözler... "Türkiye'nin rolü paha biçilmez!"

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu ve Türkiye'ye övgülerde bulundu.
 - Çok sayıda can kaybı var!
2 saat 23 dakika önce

Nijerya'da askeri üsse saldırı... 5 asker hayatını kaybetti!

Nijerya'nın Katsina eyaletindeki askeri üsse düzenlenen silahlı saldırıda 5 asker hayatını kaybetti, 11 asker yaralandı
 - 76 yıl sonra, tarih kendini tekrarlıyor
2 saat 27 dakika önce

Devam eden felaket: 76. yılında Nakba

15 Mayıs, 1948'de başlayan "büyük felaket" Nakba'nın 76. yıldönümü. Bu olay, Filistin toplumunun ve yurdunun yıkılmasına, Filistinli Arapların çoğunluğunun kalıcı olarak yerlerinden edilmesine neden oldu. 14 Mayıs, İsrail devletinin kuruluş yıl dönümü olarak bilinirken, 15 Mayıs Filistinliler için yas ve tefekkür günü olarak, 76 yıldır devam eden bir felaketi vurguluyor.
 - Batı ile gerilim artışta!
2 saat 36 dakika önce

Rusya'dan Çin'e üst düzey ziyaret... Putin ile Xi Jinping bir araya gelecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki müttefik arasındaki birlikteliğin son göstergesi olarak bu hafta Çin'e iki günlük bir resmi ziyaret gerçekleştirecek.
 - Yeni yardım paketi yolda!
3 saat 14 dakika önce

Biden hükümetinden çok tartışılacak karar: İsrail'e 1 milyar dolarlık silah tedariki gündemde!

ABD'de üç kongre üyesi, Biden yönetiminin İsrail'e 1 milyar dolardan fazla ek silah ve mühimmat göndereceğini açıkladı. Ancak silahların ne kadar sürede teslim edileceği henüz bilinmiyor.
 - Geri adım attılar!
3 saat 44 dakika önce

Filistin protestoları geri adım attırdı... Harvard Üniversitesi'nden İsrail'deki yatırımları durdurma kararı

ABD'nin Massachussets eyaletindeki Harvard Üniversitesi kampüsünde, İsrail'in saldırılarına tepki olarak kamp kuran Filistin destekçisi öğrenciler, istekleri konusunda okul yönetimiyle anlaştıklarını ve üniversitesinin İsrail'e yatırımda bulunmayacağını açıkladı.
 - Katliam için toplandılar!
4 saat 53 dakika önce

Katliam için toplandılar! İsrail büyük saldırı için hazırlanıyor

221 gündür Gazze’de katliam yapan İsrail ordusu, sivillerin sığındığı Refah’ı işgal etmek için gün sayıyor. ABD basını, büyük saldırının birkaç gün içinde başlayacağını yazdı…
 - Korkunç gerçek 28 sene sonra ortaya çıktı!
7 saat 41 dakika önce

Herkes öldü sanıyordu, kan donduran gerçek 28 sene sonra ortaya çıktı!

Korkunç haber Cezayir'den geldi. 1996 yılında 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde samanla kaplı bir çukurda bulundu. Ailesinin suikasta kurban gittiğini düşündüğü talihsiz adamın 28 senedir komşusu tarafından alıkonulduğu ortaya çıktı.
 - Estonya, Ukrayna için harekete geçti!
7 saat 48 dakika önce

Estonya, Ukrayna'ya asker göndermeyi tartışıyor! 'Her ihtimali göz önünde bulundurmalıyız'

Estonya Cumhurbaşkanı Güvenlik Danışmanı Madis Roll ülkesinin cephe gerisindeki görevleri devralmak üzere Ukrayna'nın batısına asker göndermeyi ciddi şekilde tartıştığını söyledi. Roll, "Her ihtimali göz önünde bulundurmalıyız. Neler yapabileceğimiz konusunda kendimizi sınırlamamalıyız" dedi.
 - Güneş'te devasa bir patlama daha
12 saat 55 dakika önce

Güneş'te bir patlama daha oldu! Nasa o anların fotoğrafını yayımladı

Güneş'te üst üste patlamalar yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan patlamanın ardından devasa bir patlama yaşandı. NASA, Güneş'teki patlamanın fotoğrafını yayınladı.
 - "Filistin için durmayacağız"
13 saat 33 dakika önce

Oxford öğrencileri kampüs binasına yansıttı: "Filistin için durmayacağız"

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Oxford'da öğrenciler, Filistin'e destek için 9 gündür eylemlerini sürdürüyor. Öğrenciler, bugün kampüs binasına "Durmayacağız, dinlenmeyeceğiz" yazısını yansıttı.
 - Hindistan ve Pakistan'ın Keşmir husumeti
14 saat 9 dakika önce

Hindistan ve Pakistan'ın Keşmir husumeti! 77 yıllık kavga

Hindistan ve Pakistan... Güçlü, karmaşık ve tarih boyunca birbirine bağlı iki ulus. 1947'de, Hindistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından, bu iki ülke aynı topraklar üzerinde yükseldi. Ancak, bağımsızlık süreci barış ve istikrar getirmedi. Tam aksine bölünme, bu topraklar üzerine derin bir çatışmanın tohumlarını attı. Hindistan, büyük bir nükleer güç ve yaklaşık 1,5 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi durumunda.
 - İsrail Gazze'yi gasp etmeye hazırlanıyor!
17 saat 21 dakika önce

İsrail Gazze'yi gasp etmeye hazırlanıyor! İsrailli Bakan Ben-Gvir ilhak için çağrı yaptı

Gazze Şeridi'nde aylardır katliam yaparak Filistinlileri göçe zorlayan İsrail, Gazze'yi gaspa hazırlanıyor! İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve aşırı sağcı İsrailliler Gazze'nin ilhak edilmesi için çağrı yaptı!
 - Putin onayladı, kabinede değişim rüzgarı!
18 saat 35 dakika önce

Putin onayladı, kabinede değişim rüzgarı! Bakanlar oy birliği ile atandı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in yeniden devlet başkanı olmasının ardından kabinede önemli değişiklikler yaşandı. Rusya Parlamentosu, Başbakan Mihail Mişustin'in önerdiği bakanları oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan Putin, yeni kabineyi oluşturan bakan ve yetkili listesini onayladı.
 - İsrail alev alev yanıyor
18 saat 57 dakika önce

İsrail alev alev yanıyor! Askeri üste bilinmeyen nedenle yangın çıktı

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail alev alev yanıyor! Başkent Tel Aviv'in yakınındaki Ramat Gan'da bulunan bir askeri üste yangın çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, ortaya çıkan yoğun duman kameralara yansıdı.
 - Tartışmalı yasa meclisten geçti!
19 saat 21 dakika önce

Ülkeyi kasıp kavuran tartışmalı yasada karar belli oldu... Gürcistan'da "yabancı etki yasası" meclisten geçti!

Gürcistan'da muhaliflerin karşıt görüşleri bastırmak için kullanılacağı gerekçesiyle karşı çıktığı "yabancı etki" yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi.
 - Blinken'den Ukrayna'ya üst düzey ziyaret!
20 saat 21 dakika önce

Blinken'den Ukrayna'ya kritik ziyaret... Zelenskiy'e yardımlara dair güvence verdi!

Rusya'nın ilerleyişini sürdürdüğü bir dönemde Ukrayna'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD askeri yardımının "yolda" olduğu konusunda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e güvence verdi.
 - İstifasını talep ettiler!
20 saat 50 dakika önce

Ermenistan'da Paşinyan yönetiminin başı protestolarla dertte... Azerbaycan ile barış sürecini protesto edenlere polis müdahalesi!

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da kilisenin yönlendirmesiyle geçen hafta başlayan ve Azerbaycan'la sınır belirleme sürecinin durdurulması ile Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep eden protestolar tüm hızıyla devam ediyor.
 - Eşini öldürmekten yargılanıyordu!
21 saat 26 dakika önce

Kazakistan'da eski bakana 24 yıl hapis kararı... Eşini döverek öldürmüştü!

Kazakistan'da eski Ekonomi Bakanı Kuandık Bişimbayev, eşini öldürme suçlamasıyla yargılandığı davada 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 - Bayramov: "Tarihi bir adım"
22 saat 22 dakika önce

Azerbaycan'dan Ermenistan ile barış sürecine ilişkin kritik açıklama: "Kalıcı bir anlaşma sağlanmalı!"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, barış müzakerelerinde Ermenistan'ın beklenti ve argümanlarını dinlediklerini ve karşılıklı çözüm yolu bulmaya çalıştıklarını söylerek kalıcı bir anlaşma sağlanması gerektiğini söyledi.
Sona Git