Enver Paşa’ya Tacik vetosu

Enver Paşa’ya Tacik vetosu

DÜNYA Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemindeki güçlü ismi Enver Paşa’nın Tacikistan’da yapılması planlanan anıt mezarıyla ilgili verilen soru önergesini cevaplandırdı.

Damla Peker ANKARA

Bakan Ersoy “Tacikistan’da Enver Paşa’nın kabrinin bulunduğu Çegan Tepesi’ne bir anıt mezar yapılması ile ilgili Büyükelçiliğimiz üzerinden Tacikistan Dışişleri Bakanlığı nezdinde resmi girişimde bulunuldu. Bu konuda proje hazırlatıldı. Ancak, Tacikistan Kültür Bakanlığından olumlu görüş alınamadığından dolayı çalışmalara başlanılamadı” değerlendirmesinde bulundu. İstanbul’da Abide-i Hürriyet anıtında kabri bulunan Enver Paşa, 1922 yılında Çeğen Tepesi olarak bilinen ve bugün Tacikistan sınırları içerisinde yer alan bir yerde Bolşevik orduları ile girdiği bir çatışmada şehit olmuştu. 1995 yılında dönemin Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in talimatıyla Şehit Enver Paşa’nın naaşı Türkiye’ye getirilirken; Çeğen Tepesi’nde ise bir anıt yapılması planlanıyordu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...