Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakımevinde kalanlar ölüme terk edildi

Bakımevinde kalanlar ölüme terk edildi

DÜNYA Haberleri

İspanya’da hükûmet 24 saat içerisinde koronavirüs sebebiyle 514 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının 2 bin 696’ya ulaştığını açıkladı. Çin, İtalya ve ABD’den sonra en çok vakanın olduğu İspanya’da 4 bin 537 yeni teşhisle sayı 39 bin 673’e yükseldi. Böylece ülkede son 24 saatte Covid-19 sebebiyle en yüksek ölü ve enfekte sayısı kayda geçmiş oldu.

Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede, insanlık dışı uygulamalar da dikkat çekiyor. Birçok bakımevinde yalnız bırakılan yaşlıların cesetleri bulundu. İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, “Ordu mensuplarımız ziyaret ettiği bakımevlerinin tamamen terk edilmiş olduğunu gördü. Yaşlı kişiler yapa yalnızdı. Hatta bazıları yataklarında hayatlarını kaybetmişti” dedi.
Başbakan Pedro Sanchez, pazar günü yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınında ölü ve vaka sayısında bu hafta çok ciddi artış olacağı uyarısında bulunarak halktan psikolojik olarak kendilerini bu duruma hazırlamalarını istemişti.

İTALYA ÇİN’İ KATLADI
Bu arada İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı son 24 saatte 743 kişi artarak 6 bin 820’ye yükseldi. Bu sayı, toplam 3 bin 277 kayıp veren Çin’in iki katından fazla. İyileşenlerin sayısı ise 8 bin 326’ya ulaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...