Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

8 yaşında Yunan zulmünü yaşadı

8 yaşında Yunan zulmünü yaşadı

DÜNYA Haberleri

Binlerce mülteciyi kamplara hapseden Yunanistan dün de bir çocuğu vurdu. Yunanistan hudut birlikleri, sınırı geçmek isteyen 8 yaşındaki Gazin Abdu’yu plastik mermiyle ayağından vurarak yaraladı.

Yaralı hâlde Edirne’nin Meriç ilçesinde Yunanistan sınırında Türk güvenlik güçleri tarafından fark edilen küçük kız, Edirne’de tedavi altına alındı.
Gazin’in ağabeyi Hazar Abdu, Avrupa hayaliyle yola çıktıklarını anlattı. Yunanistan sınırına ailesiyle geldiğini belirten Abdu “Herkes Avrupa’ya gidiyor, biz de bir şansımızı deneyelim, biz de gidelim dedik. Yunan askeri tarafından Yunan sınırında bizi vurdular. Kardeşim ayağından 2 mermiyle vuruldu. Daha sonra bize hakaret ettiler, kötü söz söyleyerek dönün dediler. Türk polisi bizi aldı karakola getirdi. Hastaneye götürdüler bizi, kardeşim tedavi oldu” şeklinde konuştu. Ayağından yaralanan Gazin Abdu da Türkiye’ye teşekkür etti. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...