77 kişiyi katledip, tecridin kaldırılmasını istemişti... Norveçli Breivik'in davasında karar belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
77 kişiyi katledip, tecridin kaldırılmasını istemişti... Norveçli Breivik'in davasında karar belli oldu

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Norveç’te gerçekleştirdiği bombalı eylem sonrası başkent Oslo'yu kana bulayan ve 77 kişiyi katleden aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, hapisteki tecridinin insani şartlar taşımadığını ileri sürerek kaldırılmasını istemişti. Daha önce AİHM de başvuran cani, devlete karşı açtığı tecrit davasın kaybetti.

Norveç’te 22 Temmuz 2011’de peş peşe gerçekleştirdiği bombalı ve silahlı saldırılarda 77 kişiyi öldüren aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, hapishane şartlarının insan haklarını ihlal ettiğini öne sürerek tecridin kaldırılması için dava açmıştı.

TECRİT DEVAM EDECEK

Oslo Bölge Mahkemesi'nin karara bağladığı davada "Breivik'in mahkumiyet şartlarının insan haklarını ihlal etmediği sonucuna varılmıştır” denilerek, tecritin kaldırılması reddedildi.

İNTİHAR EĞİLİMİ YALAN ÇIKMIŞTI

Breivik, hapishanedeki tecrit hayatının her gün kendisini intiharı düşünmeye ittiğini belirtirken, duruşmanın ertesi günü, yapılan psikolog testlerinde yalan söylediği anlaşılmış aksine, "çok iyi" durumda olduğu ortaya çıkmıştı.

Breivik, Oslo’da düzenlediği bombalı saldırıda 8, Utoya Adası’ndaki bir gençlik kampına düzenlediği saldırıda ise 69 kişiyi öldürmüştü. Breivik, saldırıların ardından en yüksek ceza olan 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı, fakat bu ceza toplum için bir tehdit olarak görüldüğü sürece uzatılabilecek.

AİHM DE BAŞVURUYU REDDETTİ

Breivik, Haziran 2018'de de tutukluluk koşullarının insan haklarını ihlal ettiği iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru yapmıştı. Ancak AİHM de aşırı sağcı teröristin başvurusunu reddetmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...