Apple CEO'su Tim Cook'tan deprem mesajı: Yardım çalışmalarına katkıda bulunacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple CEO'su Tim Cook'tan deprem mesajı: Yardım çalışmalarına katkıda bulunacağız

DÜNYA Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında Türkiye tüm imkanlarını seferber ederken, dünyadan da Türkiye için çeşitli yardım teklifleri gelmeye devam ediyor. Apple CEO'su Tim Cook da sosyal medya hesabından depreme ilişkin bir mesaj yayınladı.

Türkiye art arda gelen deprem haberleriyle sarsıldı. 6 Şubat Pazartesi sabahı 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, 10 ili vurdu. Ardından saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Adana başta olmak üzere çevre iller de depremden etkilendi, binlerce bina yerle bir oldu, çok sayıda kişi hayatını kaybetti. 

Türkiye depremin ardından tüm imkanlarını seferber etti, dünyadan da deprem bölgesi için arama kurtarma ekipleri gelmeye devam ediyor. Ayrıca çok çeşitli yardım teklifleri de peş peşe açıklanıyor. Bunlardan biri de Elon Musk'ın açıklamasıydı. Musk, Türkiye'nin talep etmesi halinde Starlink internet uydularını aktif edeceğini söylemişti ancak Türkiye'den yetkililer Musk'a teşekkür ederek teklifini geri çevirdi ve deprem bölgesinde internet iletişimi konusunda sorun yaşanmadığını bildirdi. Ancak Türkiye için yardım teklifinde bulunan tek milyarder Musk olmadı. 

APPLE CEO'SU COOK'TAN DEPREM MESAJI

Teknoloji devi ve iPhone'ların geliştiricisi Apple'ın CEO'su Tim Cook, Türkiye için taziye mesajı yayınladı. Ayrıca mesajında gerekli yardımlarda bulunacaklarını da belirtti. 

https://twitter.com/tim_cook/status/1622627873524965380

Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Tim Cook, "Türkiye, Suriye ve yıkıcı depremlerden etkilenen herkesetaziyelerimizi gönderiyoruz. Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak." dedi.  

(Haber Merkezi)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...