Asya'da sular ısınıyor! Kuzey Kore, Japon Denizi'ne balistik füze fırlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asya'da sular ısınıyor! Kuzey Kore, Japon Denizi'ne balistik füze fırlattı

DÜNYA Haberleri

Füze denemelerinin ardı arkası kesilmeyen Kuzey Kore, bu defa Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze fırlattı.

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze fırlattığını duyurdu. Kuzey Kore geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada füze denemelerini "ABD'ye karşı svaunma" olarak nitelendirmişti.

BU YIL 32 KEZ FIRLATTI

Japonya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pyongyang yönetiminin bu yıl 32. kez füze denemesi kapsamında Japon Denizi yönüne balistik füze fırlattığı ifade edildi.

Füzenin, Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünün tahmin edildiği belirtildi.

Japonya Sahil Güvenliği (KAIHO), söz konusu füzenin düştüğü bölgede hasar tespit faaliyetinin sürdüğünü bildirdi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da Kuzey Kore'nin doğu kıyılarına fırlattığı balistik füzenin türünün saptanmaya çalışıldığı kaydedildi.

"ADALETSİZ VE ÖN YARGILI"

Kim, Guterres’in ülkesine yönelik eleştirilerini "adaletsiz ve ön yargılı" olarak nitelendirdi ve füze denemelerinin ABD provokasyonuna karşı "savunma amaçlı" yapıldığını söyledi.

Guterres, 4 Kasım’da Kuzey Kore’nin yaptığı füze denemelerini kınayarak daha fazla provokatif girişimden kaçınılması gerektiğini ifade etmişti.

Öte yandan Rusya’ya silah desteği sağladığı iddiasını da reddeden Kim, “gelecekte de böyle bir planlarının olmadığını” belirtti.

ABD'nin, Kuzey Kore’nin Rusya’ya Ukrayna’da kullanılması için çok miktarda topçu mermisi sağladığı iddia edilmişti.

FÜZE DENEMELERİ

Pyongyang, Güney Kore ve ABD’nin 6 gün süren askeri tatbikatına yanıt olarak 2 ile 5 Kasım arasında 80’den fazla füze fırlatmış ve hava kuvvetleri tatbikatı yapmıştı.

Güney Kore ve ABD, Pyongyang’ın nükleer füzeleri test etmek için teknik hazırlık yaptığını düşünüyor.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...