Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından 9 Filistinli öldürüldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından 9 Filistinli öldürüldü

DÜNYA Haberleri

İsrail güçlerinin işgal ettiği Batı Şeria'da bulunan Cenin kentine eli kanlı İsrail askerleri tarafından baskın düzenlendi. Baskın sonucu 9 Filistinli hayatını kaybederken 16 kişi ise yaralandı. Filistin Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin Cenin Devlet Hastanesi'ne de göz yaşartıcı gaz attığını ve boğulma vakaları yaşandığını duyurdu.

İsrail'in Filistin'e düzenlediği zulmün sonu gelmek bilmiyor. İsrail güçleri, Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzeyinde yer alan Cenin şehrine ve mülteci kampına sabah saatlerinde baskın gerçekleştirdi. İsrail güçleri Filistinlilere ait evlerin çatılarına çıkarken, Filistinliler baskına tepki gösterdi. İsrail güçlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla bölgede çatışma çıktı.

9 ÖLÜ, 16 YARALI

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, çatışmada şu ana kadar 9 Filistinli hayatını kaybetti, 16 Filistinli de yaralandı. İsrail güçlerinin ambulansların Cenin kampına girişini engellediği aktarıldı.

İSRAİL HASTANEYİ DAHİ HEDEF ALDI

Filistin Sağlık Bakanı Dr. May Al-Kaila, Cenin kampındaki durumun çok kritik olduğunu belirtirken, İsrail güçlerinin Cenin Devlet Hastanesi'ne de göz yaşartıcı gaz attığını, boğulma vakaları yaşandığını duyurdu.(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...